Lees alle nieuwsberichten in het archief.

Vintage Movie Days - How to steal a Million

2 oct, 15:00

 

Affiche 3 Aerst Blaute Melaerts

 

Zondag 2 oktober om 15u kan je gezellig genieten van een misdaadkomedie met Audrey Hepburn in How to Steal a Million.

Charles Bonnet (Hugh Griffith) is een zeer bekwame kunstvervalser die zich voordoet als een kunstverzamelaar. Zijn dochter Nicole (Audrey Hepburn) keurt zijn vervalsingen af en is bang dat hij ooit gepakt wordt. Aan het begin van de film leent Charles een gerenommeerd standbeeld van Cellini 's Venus uit aan het Kléber - Lafayette Museum in Parijs als het middelpunt van een belangrijke tentoonstelling. Het beeld is echter gemaakt door de grootvader van Nicole en zou zelfs een eenvoudige echtheidstest niet doorstaan. Om dit te vermijden schakelt Nicole de hulp in van Simon Dermott (Peter O'Toole) om samen het standbeeld te stelen uit het museum.

 

Het Museum van Deinze en Leiestreek is dan ook de ideale locatie voor deze film.

 

Wil je het museum beleven met Audrey Hepburn als gids?
Dan zijn jullie van harte welkom op onze Vintage Movie Days. De inkom is gratis.

 

 

De Notses - CD voorstelling

8 oct, 20u30

Op zaterdag 8 oktober stellen de Droge Geroosterde Notses hun eerste full cd voor in zaal Palace.

‘Kus me’ heet de nieuwe cd van de Droge Geroosterde Notses. Op zaterdagavond 8 oktober wordt hij feestelijk voorgesteld in zaal Palace op de Markt in Deinze. Wat serveren de Notses? Frivole nederpop, frisse Nederlandstalige liedjes met een hoek af. Voor deze nieuwe plaat doken ze de Alea-studio in bij Erwin Libbrecht (Kadril).

Zanger Hannes Careel omschrijft zijn muziek als catchy; de teksten zijn vaak ludiek met een flinke scheut Leie-humor, waardoor de Notses ook de grootste brombeer aan het lachen krijgen. Maar er is ook plaats voor Liefde en Romantiek, waarbij de Notses hun diepste ziel blootleggen. De overige groepsleden werken de begeleiding van de songs telken verder mee uit, waardoor er een heel mooie live-ervaring ontstaat.  Het speelplezier spat telkens van het podium, het zijn ambiancemakers, de Notses. 

De ‘Droge Geroosterde Notses’ zijn Hannes Careel (zang/gitaar), Tim Verleyen (gitaar), Peter Van Doorn (piano, accordeon), Joren Blancquaert (bas) en Jan Populaire (cornet) 

Het eerste concert van DGN vond plaats in de tuin van het gezellige café De Saga in Deinze op 21 mei 2008. Het werd een begin van vele mooie ervaringen.  Zo schreven de Notses voor de stad Deinze een muzikale ode voor de wedstrijd “Een thuis voor een beeld” van Radio 2 waar ze dit lied live brachten op de grootste radiozender van het land. Ze toonden dat ze hun hart op de juiste plaats hebben en verzamelden met een benefietoptreden “Notses For Life”  1800 euro in voor het goede doel (Rode Kruis). De Notses warmden reeds tweemaal het publiek op in de Brielpoort, dit voor zowel Frank Boeijen als voor Guido Belancanto. Hun EP ‘ik zie je doodgraag’ (2010) was hun eerste opname-ervaring waarvoor ze terecht kwamen in studio Greenhouse Recordings ( Hansbeke).  En gedurende de jaren waren er onvergetelijke optredens in cocktailbar Fantuzzi, op de Breydelfeesten, Gentse Feesten,… 

Om het bedrag voor de cd-opname bijeen te krijgen, deden de Notses beroep op hun vrienden via crowdfunding, het moderne alternatief voor de huis aan huis wafelverkoop. Via het crowdfundingplatform 'Ulule' stortten meer dan 60 fans hun bijdrage, ook uit Frankrijk, Duitsland en Ierland...

De Notses


Luister naar de Notses via: http://vi.be/denotses. 'Wat een vrouw' staat ook op de nieuwe cd.
Dit concert is een samenwerking van De Notses en Vzw Cultuurschok.

Mastermind Quiz 3rd Edition

29 oct, 20u00

 

Heb jij een grote algemene kennis? Volg je de actualiteit op de voet en wil je je kennis laten zien aan anderen? Of gewoon zin in een avond vol intellectuele uitdagingen? Kom dan naar de 3rd edition van de MASTERMINDQUIZ georganiseerd door Vzw Cultuurschok.

Dit alles zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober in Zaal Ter Wilgen te Deinze. De deuren gaan open vanaf 19u15, de quiz start stipt om 20u. Voor een prijs van 16 euro per ploeg (max. 4 deelnemers/ploeg) mag je je algemene kennis opnieuw komen bewijzen.

 

Deelname: 16€/ploeg
Maximum 4 deelnemers per groep

Living Music, 7e editie

19 nov, 20u00

Op zaterdag 19 november om 20u vindt de zevende editie van de Living Music huiskamerconcerten plaats. U kunt letterlijk in de living genieten van drie knusse, akoestische sets. Binnen dit intimistisch concept wisselen we nieuw talent af met gevestigde waarden. De concertencyclus bestaat uit drie optredens verspreid over drie locaties in Bachte-Maria-Leerne. U ziet dus drie verschillende optredens op één avond. 

Concept
Op zaterdag 19 november om 20u vindt de zevende editie van de Living Music huiskamerconcerten plaats. U kunt letterlijk in de living genieten van drie knusse, akoestische sets. Binnen dit intimistisch concept wisselen we nieuw talent af met gevestigde waarden. De concertencyclus bestaat uit drie optredens verspreid over drie locaties in Bachte-Maria-Leerne. U ziet dus drie verschillende optredens op één avond.

Programma

Little Dots

Little Dots is ontstaan toen gitarist Pablo Casella en multi-instrumentalist Tom Callens, onder indruk van haar engelachtige stem, ervoor kozen om songs te schrijven voor Sophia Ammann. De muziek bevindt zich in de alternatieve popstroming, met gebruik van akoestische snaar- en blaasinstrumenten, synth-bas, drums en percussie. Er zijn bescheiden invloeden waar te nemen van o.a. Feist, the Beatles en Portishead. In 2014 werd er beslist om dromen na te jagen en een debuutplaat op te nemen: A Clear Running Stream. Concert reviews betitelen de muziek als ‘op kousenvoeten aantrippelend’, ‘Braziliaanse poëzie in Gentse straten’ en ‘vele kleine stipjes samen die een grote indruk maken’.
> Luister naar Little Dots

Bert Marijsse

Bert Marijsse is een eigenzinnige bluesmuzikant met een hart vol soul, funk en improvisatie. Hij heeft zijn blues graag gemixt. Daardoor is zijn stijl zeer breed zodat die gaat van zacht naar hard en van dromerig tot diepgeworteld in de realiteit. Bert werd beïnvloed door o.a. Luther Johnson, Lowell Fulson, Buddy guy, Robert Cray, Otis Rush, Magic Sam, Walter Wolfman Washington, Freddie King en Earl Hooker. Maar in welk indrukwekkend gezelschap hij ook verkeert, altijd blijft hij ook de soloartiest alleen met zijn gitaren. Voor dit huiskamerconcert laat hij u zalig meegenieten van zijn krullenbollen verschijning in de nacht.

Folkamuse

Folkamuse is in 2016 ontstaan uit het amusement van samen musiceren. Met een bezetting van 2 accordeons (knoppen- en pianoklavier), gitaar en piano brengt de groep eigen interpretaties van traditionele bekende of minder bekende folktunes. De huiskamerconcerten bieden een mooie gelegenheid om hun muziek voor het eerst in de kijker te zetten. Folkamuse zijn Anne Duchateau (accordeon), Dirk Moens (accordeon), Geert Cnudde (piano) en Joren Blancquaert (gitaar).
Meer over Folkamuse

Folkamuse

Op voorhand inschrijven verplicht
Op voorhand reserveren is verplicht, u betaalt 9 euro voor uw deelname.
Reserveren kan via www.cultuurschok.be of 0499/190223.
Na inschrijving krijgt u uw startlocatie toegewezen.

De drie locaties die u bezoekt, mits op voorhand te zijn ingeschreven:
  >> Fam. Menu, Gaverdreef, 9800 Deinze
  >> Fam. Van Hee, Peperstraat, 9800 Deinze
  >> Fam. Desmet, Leernsesteenweg, 9800 Deinze

Aerts / Blaute / Melaerts

26 nov, 20u30

Het AGB Deinze en vzw Cultuurschok organiseren op zaterdag 26 november in zaal Palace samen een optreden van drie gerenommeerde muzikanten: Jean-Marie Aerts, Jean Blaute én Eric Melaerts. De voorstelling is getiteld ‘3’.

Jean Blaute en Eric Melaerts toerden de voorbije jaren met hun voorstelling Gedeelde Adoraties reeds door Vlaanderen. Na een herbronningperiode, en met een extra muzikant Jean-Marie Aerts aan boord, staan zij opnieuw op het podium om zich te amuseren, het publiek te plezieren, de oren te strelen. In 2010 konden Blaute en Melaerts op Lazy Friday in De Rekkelinge (vzw Cultuurschok) reeds het publiek bekoren, en dat zullen ze ongetwijfeld ook dit najaar in zaal Palace opnieuw doen.

Tickets voor deze voorstelling zijn online verkrijgbaar of in Dienstencentrum Leiespiegel of Brasserie Bruno.
In voorverkoop betaalt u € 16 voor een ticket, aan de deur € 18.

Tickets :
 - www.deinze.be/tickets
 - Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze
 - Brasserie Bruno, Kalkhofstraat 4, 9800 Deinze

Affiche 3 Aerst Blaute MelaertsNa drie succesvolle reeksen van ons muzikaal blijspel “GEDEELDE ADORATIES “ vonden Eric Melaerts en ikzelf dat we mekaar een wijle rust moesten gunnen ter herbronning, genezing en vrijage. Dat is inmiddels allemaal prima verlopen en we staan weer helemaal onverdoofd in de startblokken van de muziekarena. In 2010 speelden we trouwens met het programma Gedeelde Adoraties ook een fantastisch concert op Lazy Friday in zaal Rekkelinge te Deinze !

Als multi-instrumentaal duo, vocalises inbegrepen, hebben we mekaar in die zes schone jaren dermate muzikaal afgetast en opgevreeën dat we ons uiteindelijk mans genoeg voelen voor een triootje. De adoraties zijn gedeeld, nu willen we graag de hort op met een adoré. Zijn naam is Jean-Marie en hij is niemand minder dan Jean-Marie Aerts. Veertig jaar Belpop geschiedenis, een gitaaricoon, een grensverleggende producer, meester van de vettige groove, die sensuele warme stem, die Zeebrugse bloedsomloop... Wacht, tijd voor wat namedropping en memo: de gitaarsound bij Raymond, een overstapje naar Johan Verminnen richting T.C. Matic dé enige echte rock-shock die we hier te lande hebben mogen beleven, die bloedgeile snijdende intro en groove van Oh la la la is vandaag nog altijd even Oh la la la als toen !

Tijdens onze jaarlijkse bijeenkomsten op de Jazz Bilzen Memorial concerts is tussen ons drie een muzikale en kapoenerige compliciteit ontstaan die uiteindelijk moest leiden tot het vormen van een groep. Bestaat er iets mooiers voor een muzikant dan tegen je maten te kunnen zeggen “Mannen, gaan we een groepke maken? “. Er staat geen leeftijd op. Kortom: we gaan onze krachten bundelen, onze creativiteit de vrije loop laten, onze gitaargekte delen, van onze verscheidenheid een unit maken, osmose ja, alles eens loslaten op de geachte toehoorder. Van zacht tot onzacht, van zwoel mysterieus tot al eens een elektronische boem boem. En zingen als zingende muzikanten. Mag dat ? Ja, dat mag. Alles mag !

Jean Blaute


In samenwerking met AGB Deinze.

Jazzy Sunday I

4 dec, 17u00

Deze winter duiken we voor een tweede keer onder in de gezellige warmte van een heuse jazzclub. Naar het voorbeeld van de jazzkelders in grootsteden creëren we in de bibliotheekkelder van Deinze de ideale sfeer om van jazz te genieten en dit liefst vier zondagnamiddagen lang, telkens vanaf 16u. Sfeer is er om op te snuiven dus kom eens langs en laat je meedrijven; de ingang is vrij.

Oja, er is ook muziek. Goede muziek zelfs. Pianisten Dominique Vantomme en Mattias Vanhoecke vormen de missing link tussen Deinze en jazz en fungeren als rode draad voor deze vierdelige concertenreeks. Zij zullen beiden op twee namiddagen muzikanten uitnodigen om te spelen. Over de vier concerten heen maakt u kennis met een breed perspectief van de jazz, telkens in gevarieerde bezettingen.

Programma wordt in de zomer bekend gemaakt.

Jazzy Sunday II

15 jan, 17u00

Programma wordt in de zomer bekend gemaakt.

Jazzy Sunday III

12 feb, 17u00

Programma wordt in de zomer bekend gemaakt.

Jazzy Sunday IV

12 mar, 17u00

Programma wordt in de zomer bekend gemaakt.

kleurband
Met dank aan: