Nieuws
Afsluiten Cultuurschok

Gisteren werd de deur van Cultuurschok na 20 jaar definitief gesloten. We doneerden onze laatste centjes aan De Grammense Klieke​ en aan Dotas dorpstheater uit Astene. Dat dit een duwtje in de rug kan geven voor het cultureel erfgoed in Deinze!!

Stopzetting Cultuurschok

Afscheid

Na 20 jaar komt er een einde aan het verhaal van VZW Cultuurschok. Wij willen iedereen langs deze weg bedanken.

Bedankt aan alle medewerkers van de afgelopen 20 jaar.

Bedankt iedereen om trouw aanwezig te zijn op onze activiteiten.

Bedankt aan alle sponsors van de afgelopen 20 jaar.

Bedankt aan al onze voorgangers in de raad van bestuur.

Bedankt iedereen voor alles.

 

De voltallige raad van bestuur.

 

Nieuwjaarswensen 2017

Vintage Movie Days
 
Nieuwjaarswensen

 

 

Cultuurprijs 2015

     

Vzw Cultuurschok wint cultuurprijs voor gemeenschapsvorming!

Op vrijdag 8 mei werden 3 cultuurprijzen uitgereikt aan personen en verenigingen die zich de afgelopen vier jaar in Deinze verdienstelijk hebben gemaakt op socio-cultureel vlak. Vzw
Cultuurschok won de prijs in de categorie gemeenschapsvorming!

Daarom willen we alle Deinzenaren bedanken die voor ons gestemd hebben en die geloven in onze werking. Alvast bedankt, zonder jullie steun was dit nooit gelukt!

Daarnaast willen we de de mede-winnaars ook van harte feliciteren, namelijk Stief Desmet die de prijs in de categorie cultuurcreatie kreeg en voor de categorie jeugd en cultuur werd Villa Musica bekroond. Ook een welverdiende proficiat aan Martin De Baerdemaeker die een bijzondere cultuurprijs voor algemene culturele verdienste kreeg.

Als winnaar kregen we een bijzonder keramiekbeeldje van Toine Delva en een geldprijs van 500 euro.

Deze geldprijs zullen we investeren in een van onze komende activiteiten.

Alvast bedankt!

Cultuurprijzen

Cultuurprijzen 2015: Stem voor Vzw Cultuurschok !!

 

Dit jaar is Vzw Cultuurschok genomineerd voor één van de Cultuurprijzen van Stad Deinze. Onze vereniging is genomineerd in de tweede categorie: Cultuurprijzen voor gemeenschapsvorming.

Door tal van diverse activiteiten proberen  we het cultureel aanbod in Deinze op een eigentijdse manier in te vullen. Daarbij hebben we een brede visie op cultuur.

Om deze cultuurprijs in de wacht te slepen, hebben we natuurlijk uw stem nodig!

Elke inwoner van Deinze kan stemmen tot 5 april 2015 via onderstaande link:

http://www.deinze.be/fb111kgfi934udae1bxib119.aspx

Alvast bedankt voor jullie steun !

 

Vintage Movie Day

Programma Cultuurschok 2015

GELUKKIG NIEUWJAAR

Living Music volzet !

Living Music is volzet voor deze editie.

Volgend jaar meer geluk ! Vanaf de zomer kan er steeds ingeschreven worden, er vroeg bij zijn is dus de boodschap.

Delhaize Deluxe

!! TICKETS VERKRIJGBAAR !!

De oudejaarsfuif die je niet mag missen... EN de tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar!!

We toveren op 31 december de ondergrondse parking van AD Delhaize om tot een spetterend dansfeest. Daarnaast kan je in
de vernieuwde en stijlvol ingerichte lounge gezellig bijpraten.

Opgelet: 18+ ! Dit zal gecontroleerd worden bij het binnenkomen van de zaal.

Tickets zijn te verkrijgen in AD Delhaize en bij ESSO De Witte, of via de ticketverkoop op deze website. Wees er snel bij!

 

Sweetsalt naar finale !

De winnaar van de tweede voorronde is geworden : Sweetsalt ! 
Beide bands die deelnamen Milo Meskens en Sweetsalt werden geselecteerd uit 94 inzendingen. De twee bands waren gewaagd aan elkaar de avond zelf, maar Sweetsalt haalde online de beste score en zij gaan dus door naar de finale !

Door praktische redenen kan Louie niet aanwezig zijn op de finale, daarom speelt Slow Lee de finale tegen Sweetsalt.

StemmingVoorronde2

Louie eerste finalist Lazy Moon Contest !

De tweede voorronde van de Lazy Moon Contest zit erop. Milo Meskens en Sweetsalt zorgen voor een verzorgde muzikale avond. Naast de publiekstemmen die deze avond zijn ingezameld, is er ook de mogelijkheid om via facebook tot vrijdag 19 september te stemmen. 
Wie er naar de finale gaat wordt bepaalt de publiekstemmen (3/4) en de facebookstemmen (1/4). 
Stem nu via facebook

 

De winnaar van de eerste voorronde is geworden : Louie ! 
Het was een zeer spannend duel waar de laatste stemmen de doorslag gaven. Uiteindelijk wonnen Louie met 53.3 % van de stemmen van de Slow Lee. Een groepje en een solo-artiest die elkaar waardig waren, maar in een wedstrijd als deze kan maar één door gaan naar de finale op 25 oktober. Proficiat aan Louie.

StemmingVoorronde1

Lazy Moon Contest : geselecteerde groepen

Samen met De Manedans gaan we op zoek naar nieuw talent. Met de organisatie van deze muziekwedstrijd willen we beginnende groepen of artiesten stimuleren hun eigen weg of geluid te zoeken. De muziekwedstrijd is gericht op rustige muziekgenres, hiermee beogen we een ‘Lazy Friday’ gevoel bij de muziek. Met trots kunnen wij de vier geselecteerde groepen voor de Lazy Moon Contest aan u voorstellen : Slow Lee, Louie, Milo Meskens en Sweetsalt. Deze vier groepen hebben een echt  ́Lazy ́ gehalte en konden zich onderscheiden van de 92 ingeschreven groepen die via vi.be zich inschreven.

Op vrijdag 5 en 12 september om 20u houden we voorrondes in De Manedans, per avond spelen twee geselecteerde groepen. Tijdens de voorrondes is de stem van het aanwezige publiek doorslaggevend. Het publiek bepaalt telkens wie er doorstoot naar de finale. De laureaat van deze muziekwedstrijd wint zijn eigen regionale speelkans op een van de podia (vb : Trefpunt, Popallure, De Manedans).

Op vrijdag 26 september om 20u vindt dan de finale plaats. Onze vakjury bestaat uit bevriende artiesten en organisatoren: Bert Marijsse, John Van De Putte en Koen De Vrieze
De winnaar van de Lazy Moon Contest krijgt als prijs, een betalend optreden. De verliezende finalist krijgt als prijs voor de groep een culinair pakket aangeboden door De Manedans.

Luister hier naar de geselecteerde groepen !

Slow Lee Louie Milo Meskens Sweetsalt

Lazy Moon Contest

Vzw Cultuurschok en De Manedans gaan opnieuw op zoek naar nieuw talent. Met de organisatie van deze muziekwedstrijd willen we beginnende groepen of artiesten stimuleren hun eigen weg of geluid te zoeken. Hiermee geven we graag podiumkansen aan zowel Deinzenaren als niet- Deinzenaren, op muziek staan immers geen grenzen. Deze samenwerking tussen De Manedans en Cultuurschok is een logisch gevolg van de doelstelling van beide partijen. De Manedans is een gezellige plaats waar menig muzikant welkom is voor een maandelijkse jam, waar verschillende keren per maand optredentjes plaats vinden van uiteenlopende genres. Cultuurschok stimuleert steeds talent uit eigen streek, met oa twee edities van Music-At-Deinze Contest en de programmatie van lokale voorprogramma`s voor de Lazy Friday concerten.

De muziekwedstrijd `Lazy Moon Contest` staat open voor alle rustige genres met live performance. Van jazz tot pop, van blues tot singer-songwriter, of .... !

Word met je groep één van de vier geselecteerde groepen die de voorrondes speelt en maak kans op een plaats in de finale.

Schrijf je daarvoor in via deze link ! Dit kan tot en met 15 augustus.

De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 5 en vrijdag 12 september en vinden plaats in De Manedans.

De finale wordt gespeeld in jazz & blues café `De Manedans`, Mantelstraat 2a, 9770 Lozer/Kruishoutem, op vrijdag 25 oktober 2013.

The Messieurs Blues met oa JMA, Patrick Riguelle

vrijdag 9 mei || deuren 20u, aanvang 20u30 || Rekkelinge || Deinze

Reserveer uw tickets telefonisch via 0499/19.02.23 tot de middag. Aan de kassa `s avonds zijn ook nog tickets verkrijgbaar.

The Messieurs Blues : Dubbin` Souls

Klaas Delrue

“The Messieurs Blues”, dat zijn Jean-Marie Aerts, Patrick Riguelle, Filip Casteels en Jean Pierre Onraedt . Zij verdienden hun sporen bij o.a. TC Matic, Arno, JMX, El Fish, Placebo en De Laatste Show band. In 2009 bracht ‘Theater aan Zee’ de mannen samen en sindsdien cruisen ze als zielsverwanten door Belgisch clubland. In 2011 verscheen het album "Live @ The Montmartre".

Zij brengen met een mengeling van roots, dub en Europese pop rock een blauwdruk van de muziek waar zij van wakker liggen. En waarmee ze ongetwijfeld straks uw nieuwsgierigheid wekken.  Zet u schrap voor het pure metier van vier “Dubbin’ Souls” en ervaar de subtiele symbiose tussen de oervorm van muziek en hedendaags geluid.

gitaren en zang: Jean-Marie Aerts
gitaren en zang: Filip Casteels
gitaar, steelgitaar, harmonica, percussie en zang: Patrick Riguelle
drums en percussie: Jean Pierre Onraedt

Facebook The Messieurs Blues

Klaas Delrue

Voorprogramma : Magic Cyclops

Magic Cyclops begon als een eenmansproject van Thomas Betsens in 2009 op een koude herfstdag. In 2011 vervoegde Roos Van Moortel Magic Cyclops en besloten ze met z’n tweetjes door te gaan. Met subtiele gitaarklanken en dromerige zanglijnen bouwen ze hun nummers op. Ze laten zich inspireren door bands zoals Low, Radiohead, Sigur Ros, Bjork,… Ze wonnen afgelopen najaar onze Lazy Moon Contest ! Als kerst op de taart mogen ze het voorprogramma van The Messieurs Blues spelen.

Lazy Moon Contest is onze muziekwedstrijd waarbij we op zoek gaan naar jong talent, die we ook dit najaar opnieuw organiseren. Inschrijven kan reeds via deze link.

Beluister I Know van The Messieurs Blues.

Delrue op Lazy Friday

Tickets niet meer online verkrijgbaar, maar wel nog via 0499/19.02.23 of aan de kassa.

Deuren gaan om 20u open.

Klaas DelrueKlaas Delrue kreeg de Franse muziek met de paplepel mee. De taal van Molière was ‘ten huize van’ vooral de taal van Brassens, Ferré, Brel en Gainsbourg… Vooral romantische rebel Renaud houdt Klaas fulltime aan de stereo gekluisterd en doet hem, meer nog dan My first songbook, U2 of Gorki zelf naar de gitaar grijpen. Die invloed was bijwijlen al te ontwaren in Yevgueni’s muziek, maar de grote droom – schrijven en optreden in het Frans – maakt hij eindelijk echt waar met één lange ode aan zijn helden: van Brassens en co via Renaud tot Noir Désir, Louise Attaque en nog recentere parels. Met sober, nog steeds aarzelend, maar doeltreffend gitaarspel begeleidt Delrue zijn intussen gekende, maar in het Frans nog meer fluisterend stemgeluid. En passant vertelt Delrue begeesterd over hoe het chanson zijn leven is binnengesijpeld, misschien wel in de stille hoop de vonk bij u te doen overslaan.

Website Delrue

Facebook Delrue


Voorprogramma : Maszimo

Lazy Friday : De Held & Jonas Winterland

vrijdag 7 maart || deuren 20u, aanvang 20u30 || Rekkelinge || Deinze

Op 7 maart houden we een dubbelconcert met twee steengoede singer-songwriters die elk hun debuutalbum uitbrachten afgelopen jaar. En ondanks singer-songwriter komen er nog extra muzikanten mee !

Reserveer hier uw tickets

De Held

Dertien jaar werkte zanger Jo Jacobs alias De Held aan zijn naamloze debuut. Maar begin 2012 was het zover. De release van dertien kleine mooie liedjes, strak geregisseerd door Isbells-frontman en eeuwige compagnon de route Geätan Vandewoude. De Nederlandstalige songs van De Held vormen het perfecte frame voor ieders gemoed. Of je nu kwaad of blij bent, deze slaapkamermuziek raakt bij iedereen een gevoelige snaar. Doe de gordijnen van de Rekkelinge maar dicht. En haal de pantoffels maar boven voor… De Held.

Jonas Winterland

Jonas Winterland, de nieuwe troubadour van het straffe lied, schrijft in de traditie van grote vertellers als Bob Dylan en Leonard Cohen. Op zijn bloedmooi debuutalbum Mensen zijn gemaakt van dun papier, geproduced door Jo Francken (Admiral Freebee, Buurman, Milow...) staan een tiental eigen composities en ook – in primeur – een geslaagde Nederlandstalige dEUS-cover, die al de goedkeuring van Tom Barman kreeg. Voor het Nederlandstalig lied breekt een nieuwe lente aan, Jonas Winterland is zijn naam. Twee weken geleden was hij bij de genomineerden voor de MIA`s !

Beluister Twee jonge meisjes van De Held of Altijd halverwege van Jonas Winterland.
 

De Rekkelinge, omleiding

Hoe De Rekkelinge bereiken voor Lazy Friday op 7 maart.

Vanaf 24 februari 2014 om 7 u. wordt het asfalt in de Karel Picquélaan heraangelegd. De duurtijd zal ongeveer 10 werkdagen bedragen. De Karel Picquélaan en de kruispunten naar de zijstraten worden vanaf deze startdatum afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen. De fietspaden blijven wel beschikbaar in beide richtingen.

Via de Oostmeersdreef en verder doorrijden via Hullage, kan u de Désiré Delcroixstraat bereiken.
Bekijk via google Maps.

Uitverkocht The Dark Side of The Moon

UITVERKOCHT

Het concert “The Dark side of the Moon” (22 februari 2014) vertolkt integraal het legendarisch album van Pink Floyd.

Van de eerste tot de laatste noot brengt The Concord Jazz Ensemble het iconisch album van Pink Floyd opnieuw tot leven. De Vlaamse bigband werd in 1989 opgericht in het Stedelijk Muziekconservatorium van Kortrijk onder impuls van directeur Marc Matthys. Het ensemble musiceert op hoog niveau maar blijft samengesteld uit niet-professionele musici. Precies 30 jaar na de release van het album blaast het ensemble, onder leiding van Joost Deryckere, `The Dark Side of the Moon` nieuw leven in. De nummers van dit conceptalbum lopen in elkaar over en horen bij elkaar. Ze bezingen de moeilijke kanten van het leven: tijd, geld, oorlog, dood, etc. Legendarische nummers als “Money” of “Time”, worden in Deinze voortreffelijk gezongen door Vanessa Matthys en Jonas Veirman.

Het concert vindt plaats in buurtcentrum De Rekkelinge op zaterdagavond 22 februari 2014 en start stipt om 20u30, deuren gaan open om 19u30.

UITVERKOCHT

Lady Linn // UITVERKOCHT

Het concert van vrijdag 7 februari van Lady Linn is uitverkocht.

Lady Linn

Living Music volzet
Er zijn geen plaatsen meer voor Living Music op 16 november. De livings zullen gezellig gevuld zijn, luisterend naar mooie muziek. Fijn zo een trouw publiek !
Magic Cyclops winnaar Lazy Moon Contest

De groep Magic Cyclops heeft de Lazy Moon Contest gewonnen. Zij konden de jury bestaande uit Yasmin Holail, Bert Marijsse en Theo Dewitte overtuigen over verschillende vlakken. 

Volgend jaar zult u dus kunnen genieten van de muziek van Magi Cyclops op Lazy Friday. 

Aan beide finalisten, Magic Cyclops en Dewdrop, een proficiat gewenst !

Bedankt aan het publiek voor de masale opkomst tijdens de voorrondes en de finale. 

 

Magic Cyclops & Dewdrop in finale

Finale

Dewdrop winaar 2e voorronde Lazy Moon Contest

De winnaar van de tweede voorronde is Dewdrop geworden. Zij konden zowel het publiek de avond zelf overtuigen, als de facebook poll winnen, tesamen goed voor 60,7 % van de stemmen !

Dewdrop neemt het op tegen Magic Cyclops in de finale op 25 oktober in De Manedans, vanaf 20u welkom daar.
Ze strijden voor de Lazy Moon Contest, waar ze een pakket aangeboden door de Manedans kunnen winnen (verliezende finalist) of een voorprogramma op de concertenreeks Lazy Friday 2014 van Cultuurschok. 

Winnaar 1e voorronde en stemming 2e voorronde

De tweede voorronde van de Lazy Moon Contest zit erop. dewdrop en masZimo zorgen voor een verzorgde muzikale avond met rustige zanglijnen, teksten in het Frans, Engels en Nederlands. Naast de publiekstemmen die deze avond zijn ingezameld, is er ook de mogelijkheid om via facebook tot vrijdag 18 oktober te stemmen. 

Wie er naar de finale gaat wordt bepaalt de publiekstemmen (3/4) en de facebookstemmen (1/4). 

Stem nu via facebook

De winnaar van de eerste voorronde is geworden : Magic Cyclops ! 
Het was een zeer spannend duel waar de laatste stemmen de doorslag gaven. Uiteindelijk wonnen Magic Cyclops met 50,2 % van de stemmen van de Nelly Ann. Twee evenwaardige muziekgroepjes maar in een wedstrijd als deze kan maar één door gaan naar de finale op 25 oktober. Proficiat aan Magic Cyclops. 

 

Stem Magic Cyclops of Nelly Ann naar de finale !

De eerste voorronde van de Lazy Moon Contest zit erop. Magic Cyclops en Nelly Ann gaven beiden een prachtige performance. Naast de publiekstemmen die deze avond zijn ingezameld, is er ook de mogelijkheid om via facebook tot vrijdag 11 oktober te stemmen. 

Wie er naar de finale gaat wordt bepaalt de publiekstemmen (3/4) en de facebookstemmen (1/4). 

Stem nu via facebook

Lazy Friday met Jonas Winterland

Jonas WinterlandJonas Winterland komt op 7 maart 2014 naar Lazy Friday, ter vervanging van Berlaen die jammer genoeg verstek geeft. Wij zijn ervan overtuigd dat Jonas meer dan een waardig vervanger is. Hij injecteert de Nederlandstalige muziek met een broodnodige dosis poëzie en melancholie. Dit jaar kwam zijn debuutalbum Mensen zijn gemaakt van dun papier uit dat meteen gesmaakt werd door Radio1. Deze zomer stond hij reeds op Dranouter, Boombal festival en Boterhammen in het park, volgend jaar dus ons Lazy Friday podium.

De Lazy Friday op 7 maart zal ongetwijfeld een mooie avond worden. De avond is ingepland als een dubbelconcert, naast Jonas Winterland staat ook De Held op het podium.

Feest op de Markt 31/08

zaterdag 31/08 en zondag 1/09 || Markt, Deinze

Hierbij het programma voor Feest op de markt editie 2013 dat zal doorgaan zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Vorig jaar werd dit georganiseerd om de hernieuwing van de markt feestelijk te openen. Gezien het grote succes en de vele positieve reacties organiseren we dit ook dit jaar met hetzelfde enthousiasme. Feest op de markt is eerder een cultuurfestival dat vooral `couleur local` in de picture zet en dus vooral talent van Deinze en omstreken aan bod laat komen zowel op diverse culturele domeinen. De markt wordt afgesloten van zaterdagmiddag tem zondagavond.

Het volledige programma kan u hier lezen, maar hieronder alvast onze Cultuurschokbijdrage tot Feest op de markt.

‘Het fonteinen – eiland’ van Thanh Long Lam (zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013, dag en nacht)

De Deinse kunstenaar Thanh Long Lam zorgt letterlijk en figuurlijk voor een doorlopend kunstwerk. Hij zal de fonteintjes bij het stadhuis eens en voor goed op de kaart zetten. Met tal van landkaarten zal hij rond de fonteinen een imaginair eiland creëren dat refereert aan ecologie, kinderlijke fantasie en een idealistische wereldbeeld. Het is zijn poëtische reflectie en reactie op de kleurvlakken van Benoît van Innis op de Markt. Een spel van licht, kleur en water dat het kinderhart van elke bezoeker zal stelen.

Kiezen voor poëzie

Voor dit poëzieproject slaan Cultuurschok vzw, de stad Deinze en het DéCéDé de handen in elkaar.  Het DichtersConventDeinze bestaat uit een gezelschap van acht dichters onder leiding van stadsdichter Martin Carrette. Naast Carrette zelf behoren ook Luc C Martens, Carolien Planckaert, Patrick Verstraete, Franky Taveirne, Sofie Vanlerberghe,  Hilda Baertsoen en Steven Van de Putte tot het schrijversgenootschap.

Zij stellen alle 8 permanent eigen werk tentoon op een originele locatie. Bezoekers kunnen namelijk hun poëzie lezen in de typische kieshokjes uit de Brielpoort. Met een kwinkslag doopten de dichters hun project “Kiezen voor poëzie”.  Zo’n hokje met een gordijntje refereert aan “het intimistisch gebeuren dat lezen nu eenmaal is”, legt Martin Carrette uit. De leeshokjes zijn gratis op de Markt te bezoeken op zat. 31 augustus (van 14u tot 22u) en op zon. 1 september (14u tot 20u).

Het Tekstbalkon

Hoogtepunt van de manifestatie wordt een multimediale live – performance ter hoogte van twee flatgebouwen op de Markt. Van op meerdere balkons zullen de dichters poëzie voordragen die allen een specifiek aspect van het leven op de Markt belichten. Van de woensdagmarkt over de interimkantoren tot de stadsluifel, alle onderwerpen komen aanbod tijdens deze poëtische carrousel. Soms kritisch of sarcastisch dan weer ingetogen of romantisch, het DéCéDé trekt alle registers open. “De bezoeker wordt uitgenodigd om op een totaal andere manier naar de Markt te kijken”, klinkt het bij Cultuurschok en DéCéDé. Tot slot zal Martin Carrette ook zijn 11e en laatste Stadsge z/d icht', een postkaartgedicht over de deelgemeente Gottem, in primeur aan de inwoners van Deinze voorstellen.  Alle gedichten worden ook simultaan geprojecteerd op TV – schermen.

 Het optreden vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 16u tot 17u, ter hoogte van handelszaak De Speelvogel. 

Download hier een volledige fiche over de dichters en hun werk. 

Grondplan

Lazy Friday 2014

Met trots kunnen wij ons Lazy Friday programma voorstellen, alle optredens vinden plaats in De Rekklinge (Deinze) :

 • 7 februari 2014 : Lady Linn & Her magnificant seven (try-out)
 • 7 maart 2014 : De Held & Wouter Berlaen (dubbel concert)
 • 11 april 2014 : Klaas Delrue (Yevgueni)
 • 9 mei 2014 : The Messieurs Blues (Patrick Riguelle, Filip Casteels, JMX)

U kan nu reeds uw abonnement online bestellen of telefonisch reserveren op het nummer 0475/76.51.43, na de kantooruren

Lazy Moon Contest

Cultuurschok en De Manedans gaan op zoek naar nieuw talent. Met de organisatie van deze muziekwedstrijd willen we beginnende groepen of artiesten stimuleren hun eigen weg of geluid te zoeken. Hiermee geven we graag podiumkansen aan zowel Deinzenaren als niet-Deinzenaren, op muziek staan immers geen grenzen.

De muziekwedstrijd is gericht rustige muziekgenres, hiermee beogen we een ‘Lazy Friday’ gevoel bij de muziek. De twee voorrondes en de finale worden gespeeld op 4, 11 en 25 oktober en vinden plaats in De Manedans (Mantelstraat 2a, Lozer/Kruishoutem).

Deze samenwerking tussen De Manedans en Cultuurschok is een logisch gevolg van de doelstelling van beide partijen. De Manedans is een gezellige plaats waar menig muzikant welkom is voor een maandelijkse jam, waar verschillende keren per maand optredentjes plaats vinden van uiteenlopende genres. Cultuurschok stimuleert steeds talent uit eigen streek, met oa twee edities van Music-At-Deinze Contest en de programmatie van lokale voorprogramma’s voor de Lazy Friday concerten.

Schrijf je nu in !

Lazy Friday 10 mei

U kan nog tickets reserveren aan € 16 via onze ticketfoon op het nummer 0475/765143 tot vrijdag 10 mei om 15u.
Online kan u geen tickets meer bestellen.

Aan de deur `s avonds zijn ook nog tickets verkrijgbaar aan € 18.

Deuren gaan open om 20u.

Voorprogramma : Tiny Legs Tim
Hoofdprogramma : 
Dominique Vantomme & guests:            

 • Roland Van Campenhout
 • Kathleen Vandenhoudt
 • Bert Marijsse

 

Lazy Friday concertenreeks

Lees het volledige programma na op onze website.

TIP : Abonnement

Een goede vriend(in) of familielid plezieren met dit gehele muziekaanbod ? Of ben je zelf een muziekliefhebber ?
Een abonnement voor de volledige reeks kost 55 euro voor volwassenen, en 45 euro voor jongeren tot en met 25 jaar.

Voorverkoop tickets en abonnementen

Tickets en abonnementen zijn ook te verkrijgen via onze ticketfoon op het nummer 0475/76.51.43 (na de kantooruren). Of bij onze voorverkooppunten :
 • Delhaize Deinze, Genstesteenweg 9, 9800 Deinze
 • Esso Dewitte, Gaversesteenweg 307, 9800 Deinze
Reserveer online uw abonnement !
Reserveer online uw tickets !
Bandcoaching met masZimo en Honey For Jam
Graag delen we mee dat door de coaches volgende twee groepen zijn uitgekozen voor de workshop : masZimo en Honey For Jam !

Komende zondag krijgen zij van Klaas Tomme en Dominique Vantomme begeleiding, tips & trics.
U kan steeds komen luisteren naar de twee bands en ook horen wat Klaas & Dominique te vertellen hebben. Vanaf 14 u bent u welkom in de Brieljant !

Hopelijk tot dan,
Cultuurschok
Living Music
De laatste plaatsen voor Living Music ! U kunt enkel nog telefonisch reserveren door te bellen naar 0499/190223 van 12u tot 13u of na 18u `s avonds.
Efemeer : kunst op Leie + DJ-set van oa Buscemi !
De opening van de openluchtexpositie EFEMEER wordt een feest!
Efemeer is een openluchtexpositie met de Leie als oorsprong en som van alle bijdragen. De expositie is efemeer (voorbijgaand van aard) maar ook de kunstwerken zullen dat zijn. Efemeer impliceert ook een zekere immaterialiteit. an belang zijn de natuur en de natuurlijke elementen, al dan niet met elkaar verbonden: water, aarde, lucht, vuur, licht, geur, geluid, kortom alles wat de bezoeker in het Leielandschap ervaart. Zaterdag 30 juni zal kunstenaar Leo Copers de Leie letterlijk laten branden !!

Dit spectacel wordt omlijst door DJ-sets. DJ Peirzey en Elko komen plaatjes draaien. Om het spectacel volledig te maken komt BUSCEMI ook naar het Sint-Poppoplein om de zomer feestelijk in te zetten of het einde van de examens te vieren ! Toegang is GRATIS.

Wij als Cultuurschok verzorgen de Sint-Poppo toog, waar u een cola, pintje of jeneverke kan nuttigen aan een democratische prijs!

Enkele standjes zullen drankjes verkopen aan wel zeer democratische prijzen. Een pintje zal er slechts 1 EURO kosten.
Met de medewerking van: Vzw Cultuurschok, Sint-Canarus, Taveirne / Brasserie BrunO, Cocquyt

Meer info over Efemeer openluchtexpositie
Facebookevent van de openingsavond

Ticketfoon
Onze ticketfoon is tijdelijk buiten dienst, onze excuses hiervoor.
Gelieve voor telefonische reserveringen via het nummer 0499/19.02.23 contact op te nemen.
Hubert Damen + Hermitage
Op 11 mei eindigt de vijfde concertenreeks “Lazy fridays”. Die avond zorgen de bekende acteur en bovenal steengoede zanger Hubert Damen en de Gentse revelatie van 2011, Hermitage voor een gepaste apotheose. Eindelijk weten we het. Werenfried is de voornaam van Commissaris Witse. Maar het is lang niet het enige goed bewaard geheim van acteur Hubert Damen. De karaktervolle acteur blijkt nu ook een uitstekende zanger te zijn. Op 11 mei kan je dit zelf ontdekken. Zing je ook graag de liedjes mee van Bram Vermeulen, Wannes Van de Velde, Ramses Shaffy, en Liesbeth List, de grootmeesters van de kleinkunst ? Dan zal je zeker je hartje ophalen bij Hubert Damen. Hij brengt je onvervalste klassiekers, begeleid door een groot orkest.
Hubert Damen: zang, Carlo Willems: slagwerk, Herman Verspauwen: klarinet en tenorsax, Ludo Mariën: accordeon en bandoneon, Dagmar Feyen: piano en keyboards, Peter Verhaegen: bassist

Hermitage brengt een voorprogramma met gevoelige luisterliedjes uit zijn eerste cd Schaduwliefde. De groep, die alternatieve Nederlandstalige kleinkunst maakt, won eerder dit jaar de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daardoor ook kon de groep een Nederlandse tournee versieren met de pure poëzie van hun muziek. “En als het niet kan, dan zal ik in de verte torenhoog, een heel eind van jou vandaan mijn liefde tot een bal van vuur verwerken. Een zon, zo zal ik aan je hemel staan.” Aan ons firmament is de groep in elk geval een rijzende ster.

 


Tickets zijn online te verkrijgen maar ook via onze ticketfoon op het nummer 0475/76.51.43 (na de kantooruren).

Tickets zijn tevens voor Lazy Friday ook verkrijgbaar in onze voorverkooppunten :
 • Delhaize Deinze, Genstesteenweg 9, 9800 Deinze
 • Esso Dewitte, Gaversesteenweg 307, 9800 Deinze
De avond zelf zijn nog tickets aan de kassa verkrijgbaar aan € 18 / ticket.
Jean Bosco Safari + Grace in the Woods

Voor het concert van Jean Bosco Safari kan u overdag nog terecht op onze ticketfoon : 0475/765143. (€16/ticket)

`S avonds kan u nog een ticket aan de kassa kopen. (€18/ticket)

Tot vrijdagavond, Lazy Friday !

Tickets/abonnementen Lazy Friday

Voor het concert van Stef Kamil Carlens kan u overdag nog terecht op onze ticketfoon : 0475/765143. (€16/ticket)

`S avonds kan u nog een ticket aan de kassa kopen. (€18/ticket)

Tevens kan u ook nog opteren om voor de vier Lazy Friday`s een abonnement aan te schaffen.
U betaalt € 55 voor een abonnement, jongeren t.e.m. 25 jaar betalen slechts €45

Wij kijken uit naar de avond !

Tot op Lazy Friday

Stef Kamil Carlens op Lazy Friday 10 februari !

Stef Kamil Carlens solo

Stef Kamil Carlens is frontman en bezieler van de Zita Swoon Group groep, een Belgisch collectief dat zich van andere muziekbands onderscheidt door zijn sterk multidisciplinaire aanpak. Singer – songwriter Stef Kamil Carlens, die ook een begenadigd en milieubewust beeldhouwer en schilder is, stond aan de wieg van de befaamde rockband “Deus”. Met het repertoire van Moondog Jr en diens artistieke troonopvolger Zita Swoon verwierf de Antwerpenaar internationale erkenning. Stef Kamil Carlens solo is een openbaring voor wie één van de beste Belgische performers en zangers ooit aan het werk wil zien. Zijn nummers laten zich omschrijven als doorleefde blues met een verfrissende twist.
www.zitaswoongroup.be 

Bestel hier uw ticket(s).

 

Painted Words (voorprogramma)

Overdonderd door de helende kracht tussen tekst, melodie en innerlijke beleving leerde de beeldende kunstenares Joke Derre zichzelf gitaar spelen. Haar liefde voor muziek nam mettertijd toe. In haar zoektocht naar het onbekende ontstond de onontbeerlijke behoefte aan eigen songs. Ze hunkert er naar om muziek en schilderkunst met elkaar te verweven tot één artistieke smeltkroes. De graatzuivere dynamiek van haar stem komt nog beter tot zijn recht door het verbluffend bass – spel van Maarten Taelman.
vi.be/paintedwords

Living Music

Op zaterdag 5 november om 20u vindt de tweede editie van de Living Music huiskamerconcerten plaats. U kunt er letterlijk in de living genieten van drie knusse, akoestische sets.
Binnen dit intimistisch concept wisselt Vzw Cultuurschok nieuw talent af met de gevestigde waarde Neeka.

De concertencyclus bestaat uit drie optredens verspreid over drie locaties in Deinze. De deelnemers doorlopen dus de drie optredens op één avond. Er is ruim de tijd voor de nodige verplaatsingen. Uw startlocatie voor "living Music" wordt enkele dagen vooraf per email medegedeeld. Altijd al gedroomd van een "Chambres d`amis" voor muziek ? Wel, dan zit u in een zetel. Want op zaterdag 5 november is het zover.
Op voorhand inschrijven is verplicht, u kan online tickets bestellen of reserveren via 0499/190223 (na de kantooruren)

Muziek door : Neeka, Breaking Bread, Theo & Jolien 

 Meer info via deze link 

    
Lazy Saturday Jo Lemaire
U kan nog tickets verkrijgen via 0475/76.51.43 of de avond zelf aan de kassa.

20u30 @ Brielpoort, Deinze.

Lazy Saturday, de opvolger van Lazy Friday.
De B-Big Band, die we als Cultuurschok samenstelden voor het Zijspoor festival 2009, brengen we opnieuw samen. Alle muzikanten zijn van in of rond Deinze, de big band staat onder leiding van Jan De Neve, Deinzenaar en jazz-drummer. Gedurende de hele avond zal de B-Big Band op het podium staan en spelen.

Tom De Bie neemt het voorprogramma voor zijn rekening. Tom nam in 2007 deel aan het programma Idool, waar hij een prachtige stem liet horen aan alle kijkers.
Hij brengt met de B-Big Band onder andere covers van Frank Sinatra en bewerkingen van Robbie Williams !

De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse Chanson. Als geen ander geeft ze opnieuw glans aan het repertoire van Piaf, Brel en zoveel anderen. In 1983 bracht ze reeds haar eerste soloplaat uit. Resultaat: goud ! In 1990 pakte Jo Lemaire uit met het album Duelle vol sobere Franse chansons. Lemaire pakte alweer goud en werd zeer goed onthaald in Frankrijk. Een greep uit haar eigen repertoire en succesnummers
van haar idolen worden in eigentijdse en verrassende compositie gebracht, dit samen met de B-Big Band !
Jo Lemaire zal met glans bekende hits zingen zowel eigen repertoire als standards.

Fotos Lazy Saturday

Marie DaulneatableYasminVanessIsabelle AMarie DaulneDominique

 

 

 

Bekijk het volledige fotoalbum.

Fotos © Nico De Ruyck

Zaterdag 5 februari : Lazy Saturday : Marie Daulne & Isabelle A & ...
Tickets nog aan de deur verkrijgbaar.
Deuren : 20u. Aanvang : 20u30

Lazy Saturday, de opvolger van Lazy Friday.
Silas Van Laeken
Nieuw project van muzikant Silas Van Laeken (gitaar en stem) die samen met Kevin Van Gompel (drum) en Jan Van hove (bass) een mix brengt tussen western muziek en alternatieve luistermuziek. De ideale opener van de Lazy Saturday concertenreeks !

Reeds voor de derde maal laat Cultuurschok de Deinzenaar Dominique Vantomme een avond muzikaal inrichten. Deze keer brengt hij naast een eigen band, maar liefst vijf zangeressen mee ! Een mix van nieuw opkomend talent en gevestigde diva’s.

Vanessa Matthys is jong talent, nog studente aan het conservatorium te Brussel maar speelt reeds met grote jazzmuzikanten mee.
Ook heeft Dominique aandacht voor zijn eigen roots in Deinze en zal Yasmin Holail niet ontbreken.
Stéphanie Blanchoud, een ‘madame’ van over de taalgrens komt met veel plezier op ons podium spelen. Ze brengt teksten in het Frans vol emotie, zachtheid en raakt af en toe de melancholie aan. Ook bekende ‘Ladies’ zijn van de partij op Lazy Saturday.
Isabelle A heeft sinds haar passage op de 0110 concerten haar muziek heruitgevonden, met Alex Carlier als producer van haar laatste cd. De hits van Isabbele A zullen niet ontbreken !
Zangeres van internationaal niveau, Marie Daulne, frontzangeres van Zap Mama, zal de avond swingend en shakend afsluiten !
Een avond vol variatie, gebracht door de meest diverse zangeressen uit België, een uniek concert.
Dag van de Ambachten

Bekijk live vakmanschap
Bij het woord ‘ambacht’ denken we ten onrechte aan het cliché van de mandenvlechter of de klompenmaker. Ambacht is echter veel meer dan louter folklore. Het is echt vakmanschap, met een uitstekende techniekbeheersing en oog voor vernieuwing. Ook creativiteit is van groot belang. Met deze rijke ambachten kan je op 6 februari gratis kennismaken tijdens de Dag van de ambachten.

Dag van de Ambachten
In 2009 nam Deinze voor de eerste maal deel aan het federale initiatief ‘Dag van de Ambachten’. Op zondag 6 februari 2011 kan je Deinze opnieuw oude en nieuwe ambachten kennismaken. Op deze dag stellen ambachtelijke bedrijven, vaklui en kunstenaars hun werkplaatsen open voor het publiek. Het initiatief, gecoördineerd door het stadsbestuur, wordt mee getrokken door de lokale kunstensector, Cultuurschok vzw en UNIZO Deinze.

Vaardige handen aan het werk
Niet elke vakman heeft een winkel of een etalage. Sommigen hebben een bijzonder beroep en komen nooit naar buiten met hun werk. Maar op de Dag van de Ambachten kan je binnentreden in de wereld van de imker in de Brielmeersen, de meubelhersteller bij De Rore, de chocolademaker, bij De Zwarte Vos, enzovoort. Ook meer verrassende beroepen zoals architect, glasgraveerder of videokunstenaar komen aan bod. Het loont de moeite om deze Deinzenaars met onverwachte talenten op locatie aan het werk te zien.

Kunst en middeleeuwse technieken
‘De dag van de Ambachten’ is ook een open atelierdag. Hedendaagse schilders zoals Agnes Maes, Dirk Castelein, Toine Delva en Mag Vermeiren geven die dag thuis een unieke rondleiding in hun atelier. Ook Galerie Anima stelt de klassieke kunstambachten centraal, met keramiek, ontwerpen van juwelen en maken van lederwaren. Ook middeleeuwse technieken zoals de boekdruk, wolbewerking, muntslag zijn dit jaar te bekijken in De Ceder. 
Zaal Palace, digitaal huis (een deelproject van vzw Cultuurschok)
Vzw Cultuurschok is tijdens de dag van de Ambachten verantwoordelijk voor het digitaal huis in zaal Palace. We brengen u het werk van twee digitale kunstenaars én een unieke filmpremière.

Première ‘Miles away’: Bram Mervillie, Titus Simoens, Daniel Dumitrescu & Wouter Bouvijn
In de documentaire kortfilm ‘Miles Away’ tekenen vier jonge kunstenaars een intimistisch portret van twee bevriende cowboys in het desolate Cow Camp, Idaho. Deze doorleefde prent is het resultaat van een  documentairereis die Bram, Daniel en Titus maakten in de zomer van 2009. Hun zoektocht naar de authentieke Amerikaanse cowboy leverde bovendien een boeiende, vijfdelige ‘making of’ op.  Wouter verzorgde de montage samen met de 3 searchers. Wij nemen u mee achter de schermen van een intens productieproces dat begon met een Amerikaanse droom en eindigde met een eigenzinnig pareltje jonge filmkunst.  
> 10u30 – 12u ’In Search of the cowboys’, ‘the making of’ in de loges van de zaal + de voorstelling van ‘Miles Away’ in de zaal zelf
> 15u30 – 17u: ’In Search of the cowboys’, ‘the making of’ in de loges van de zaal + de voorstelling van ‘Miles Away’ in de zaal zelf

Bram Raes
Digitaal kunstenaar: Bram laat zich inspireren door mensen en het menselijk gelaat. Hij schildert hen zowel analoog met  aquarel en acryl, als digitaal via photoshop met een tekentablet. Ook digitale sculpturen nemen een bijzondere plaats in zijn werk in. Uren: doorlopend van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00

Karel D’ Huyvetter
Digitaal kunstenaar: Karel is als jonge kunstenaar steeds op zoek naar werken waarin hij zijn artistieke grenzen moet verleggen, zodanig dat hij zijn techniek (tekenen op een digitaal tekentablet) alsmaar meer op punt kan stellen. Voor hem is de kwaliteit van een werk daarom ook belangrijker dan de samenhang van zijn oeuvre. Uren: doorlopend van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00

Vakmansroute
Meer dan twintig ambachtslieden zorgen op 6 februari voor een gevarieerde kijkdag. In de Deinse handelszaken ligt een handige kaart waarop je alle deelnemers terugvindt.


Info
Gratis toegang op alle locaties, voor een aantal activiteiten dien je vooraf in te schrijven.
Dienst economie
tel. 09 381 95 03
lokale.economie@deinze.be
www.deinze.be/dagvandeambachten Overzicht deelnemers
Overzicht deelnemers deel 1
Overzicht deelnemers deel 2

Download de brochure en het plan :


De stadsdichter trakteert
In januari is er Vlaanderen en Nederland opnieuw Gedichtendag, met dit jaar als thema ‘Nacht’. Je kan op 27 november de nacht ingaan met poëzie, gebracht door Martin Carrette, onze stadsdichter, en enkele collega-dichters. Tijdens “De stadsdichter trakteert”, een samenwerking tussen de stad Deinze en Cultuurschok vzw, kan je genieten van hun teksten, maar je kan ook zelf het publiek trakteren op een eigen gedicht of op één van je lievelingsgedichten.

Wil je ook zelf een rondje poëzie geven, bezorg dan je naam en het gedicht van jouw keuze aan de stedelijke cultuurdienst. De zelf geschreven gedichten zullen uitgedeeld worden aan de aanwezige poëzieliefhebbers. Een drankje zal uiteraard niet ontbreken, want kunst kan niet droog zijn.

Op “De stadsdichter trakteert” lanceert Martin Carrette de eerste van een reeks van vier postkaarten onder de titel “Stadsge z d icht”. In 2011 zal in Deinze viermaal een kaart verdeeld worden met een nieuw stadsgedicht van Martin Carrette en een originele stadsgezicht met foto’s van Ive Steyaert. Wie de eerste “Stadsge z d icht”-kaart niet wil missen, kan er eentje krijgen tijdens de poëzienacht op 27 januari.


Geniet van poëzie - Breng zelf een eigen of een lievelingsgedicht
donderdag 27 januari 2011 om 20 u.
Café Kimana, Kalkhofstraat 6 te Deinze
Info & Inschrijvingen: stedelijke cultuurdienst, 09 381 95 10, cultuur@deinze.be
www.deinze.be/stadsdichter

Lazy Saturday concerten
Lazy Saturday concertenreeks 2011 programma :

zaterdag 5 februari
Silas Van Laeken
Dominique Vantomme/band & guests:
- Vanessa Matthys
- Yasmin Holail
- Stéphanie Blanchoud
- Isabelle A
- Special guest : Marie Daulne
meer info...


zaterdag 5 maart
Attic
Bruno Deneckere
meer info...


zaterdag 2 april
B-Big Band
+ Tom De Bie
+ Jo Lemaire
meer info...


zaterdag 7 mei
Lenny Kuhr
meer info...

Bestel online uw ticket of abonnement. 

Living Music
Living Music
zaterdag 13 november om 20u - 3 huiskamer
Living Music, onder deze naam gaat op zaterdag 13 november om 20u voor de eerste keer een reeks huiskamerconcerten door. Muziek in de living !
U kan genieten van drie akoestische sets met uiteenlopende muziekgenres, in het gezellige kader van drie livings.

Concept
Er zijn drie optredens en drie locaties waar u kan genieten. U start op een locatie 1, na afloop van het concert verplaatst u zichzelf naar locatie 2, en vervolgens naar locatie 3. De locaties liggen op maximum 5 minuten rijden met de auto, of 10 minuten rijden met de fiets.

Hoe inschrijven ?
U kan een ticket bestellen via de website of telefonisch via 0499/190223 (na de kantooruren). U betaalt op voorhand de tickets.
De avond zelf ligt er een lijst met gereserveerde plaatsen klaar bij het binnenkomen van de drie locaties.
Uw startlocatie voor de avond wordt enkele dagen op voorhand via e-mail doorgestuurd.

Programma:
ArYa brengt op een frisse wijze Franse chansons, Yann Gyssels op gitaar en zang. Yann geeft gitaar aan de Stedelijke Academie Voor Muziek, Woord en Dans in Deinze. ArYa is de vrucht van de samenwerking tussen twee jeugdvrienden. Arnaud Parent (Parijs) schrijft de teksten en Yann Gyssels (Gent) schrijft de muziek.
ArYa staat garant voor een concert vol humor en muziek, de pittige teksten en de gevarieerde muziekstijlen verrassen steeds weer. De samensmelting tussen chansons, folk, jazz, pop en rock en de poëtische teksten maken de stijl van ArYa uniek.

Het duo Lucid, Katja De Cocker en Joris De Geyndt, brengt dan weer Engelstalige nummers, met een sfeer die doet denken aan Janis Joplin.

Double J After Midnight laat instrumentale jazz bruisen in uw oren ! Double Jay After Midnight is een collectief van vier jonge jazzmuzikanten. Samen verkennen ze de mogelijkheden van hun bezetting die bestaat uit klarinet (Jeroen Alluyn), bas (Jelle Vancleemputte), drums (Annebelle Dewitte), en piano (Mattias Vanhoecke). Het laatste verklaart voor de aandachtige lezer ook meteen hun groepsnaam. Het repertoire dat ze brengen is een mix van composities van Jeroen en interpretaties van jazz standards. De muzikanten leerden elkaar kennen in het conservatorium van Gent.
Aangezien het kwartet met Annebelle en Mattias voor de helft uit deinzenaars bestaat, spelen ze voor Living Music een ware thuismatch. Bovendien heeft Living Music met hen een primeur, want het is de eerste gelegenheid waarop Double Jay After Midnight als groep naar buiten komt.

U ziet drie optredens op drie locaties op één avond, niet te missen !
Reserveer uw ticket !


Op voorhand inschrijven is noodzakelijk voor Living Music, daar u een startlocatie krijgt toegewezen. Inschrijven is nog steeds telefonisch mogelijk (na kantooruren) : 0499/190223.
Begijn Le Bleu : Locatiewijziging en gratis inkom

Cultuurschok pakt regelmatig uit met jong Vlaams comedy - talent. Op 6 november is dat niet anders. Dan presenteren wij Begijn Le Bleu. Om organisatorische redenen (ondermeer de moeizame kaartenverkoop) werd beslist om het optreden niet te laten doorgaan in zaal Palace, maar te opteren voor de compacte en intimistische sfeer van Café Kimana, Kalkhofstraat Deinze. Begijn le Bleu brengt er 70 minuten lang een try - out van nieuw materiaal. Het optreden start om 20u en is volstrekt gratis. "We hebben tijdens de finale van de comedy contest gemerkt dat comedy in de Kimana bijzonder goed werkt. We hopen zaterdag dezelfde sfeer te bereiken."

Le Bleu is geen onbekende bij de theaterliefhebber. Met zijn tragikomisch theaterwerk won hij in 2005 het Nederlandse Camerettenfestival met “De Prins op het Witte Paard”, één van de meest prestigieuse prijzen in dit vakgebied.

Wie naar Begijn Le Bleu komt kijken, zal kennismaken met een volbloed acteur die subtiele verhalen afwisselt met ontroerend, eigenzinnig maar nooit vrijblijvend theater. Hij wordt gecoacht door niemand minder dan Randall Casaer, de man achter de successen van cabaretier Wim Helsen. Een lach en een traan in de Kimana dus.

Zaterdag 6 november om 20 u in Café Kimana : Begijn Le Bleu !

November : Begijn Le Bleu en Living Music
Begijn Le Bleu
zaterdag 6 november om 20u - zaal Palace
Humor in de herfst is er ook met Begijn Le Bleu, een beloftevolle cabaretier die op zaterdagavond 6 november het podium van zaal Palace voor zich alleen heeft. Sinds 2000 schrijft en speelt hij solovoorstellingen en regisseerde een tiental jongerenprodukties. Hij maakt verhalend cabaret. Voor zijn laatste twee voorstellingen werd hij bijgestaan door Randall Casaer die ook samenwerkte met o.a. Wouter Deprez en Wim Helsen. Hij won in 2005 de jury- en publieksprijs van Cameretten met “De Prins op het Witte Paard”, een surrealistische mix van humor, tragiek en poëzie waarin Begijn de sneeuwdoosjesverzamelaar Tino Schietekat speelde. Begijn Le Bleu brengt die avond “Flamingo’s in de Polder”, een voorstelling waarin hij nieuwe artistieke wegen verkent. In bedrieglijke eenvoud speelt hij zijn verhaal en dat van een aantal mensen die aan de rand van de samenleving leven. Een evenwichtsoefening tussen humor en tragiek. Eigenzinnig en niet vrijblijvend. In combinatie met deze voorstelling reist een fototentoonstelling mee van Stef Renodeyn. Zonder voyeurisme heeft hij een aantal mensen die aan de rand van de samenleving leven in kaart gebracht, om hen niet te vergeten.

Kaartjes voor Begijn Le Bleu kosten 6 euro in voorverkoop, en 7.5 euro aan de kassa.
Reserveer uw ticket !

Living Music
zaterdag 13 november om 20u - 3 huiskamer
Living Music, onder deze naam gaat op zaterdag 13 november om 20u voor de eerste keer een reeks huiskamerconcerten door. Muziek in de living !
U kan genieten van drie akoestische sets met uiteenlopende muziekgenres, in het gezellige kader van drie livings.

Concept
Er zijn drie optredens en drie locaties waar u kan genieten. U start op een locatie 1, na afloop van het concert verplaatst u zichzelf naar locatie 2, en vervolgens naar locatie 3. De locaties liggen op maximum 5 minuten rijden met de auto, of 10 minuten rijden met de fiets.

Hoe inschrijven ?
U kan een ticket bestellen via de website of telefonisch via 0499/190223 (na de kantooruren). U betaalt op voorhand de tickets.
De avond zelf ligt er een lijst met gereserveerde plaatsen klaar bij het binnenkomen van de drie locaties.
Uw startlocatie voor de avond wordt enkele dagen op voorhand via e-mail doorgestuurd.

Programma:
ArYa brengt op een frisse wijze Franse chansons, Yann Gyssels op gitaar en zang. Yann geeft gitaar aan de Stedelijke Academie Voor Muziek, Woord en Dans in Deinze. ArYa is de vrucht van de samenwerking tussen twee jeugdvrienden. Arnaud Parent (Parijs) schrijft de teksten en Yann Gyssels (Gent) schrijft de muziek.
ArYa staat garant voor een concert vol humor en muziek, de pittige teksten en de gevarieerde muziekstijlen verrassen steeds weer. De samensmelting tussen chansons, folk, jazz, pop en rock en de poëtische teksten maken de stijl van ArYa uniek.

Het duo Lucid, Katja De Cocker en Joris De Geyndt, brengt dan weer Engelstalige nummers, met een sfeer die doet denken aan Janis Joplin.

Double J After Midnight laat instrumentale jazz bruisen in uw oren ! Double Jay After Midnight is een collectief van vier jonge jazzmuzikanten. Samen verkennen ze de mogelijkheden van hun bezetting die bestaat uit klarinet (Jeroen Alluyn), bas (Jelle Vancleemputte), drums (Annebelle Dewitte), en piano (Mattias Vanhoecke). Het laatste verklaart voor de aandachtige lezer ook meteen hun groepsnaam. Het repertoire dat ze brengen is een mix van composities van Jeroen en interpretaties van jazz standards. De muzikanten leerden elkaar kennen in het conservatorium van Gent.
Aangezien het kwartet met Annebelle en Mattias voor de helft uit deinzenaars bestaat, spelen ze voor Living Music een ware thuismatch. Bovendien heeft Living Music met hen een primeur, want het is de eerste gelegenheid waarop Double Jay After Midnight als groep naar buiten komt.

U ziet drie optredens op drie locaties op één avond, niet te missen !
Reserveer uw ticket !

Nick Hollevoet wint Comedy Contest
Deinzenaar Nick Hollevoet is afgetekend de winnaar geworden van de eerste humorwedstrijd van de vzw Cultuurschok. In een tot op de nok gevulde Kimana speelde hij een foutloze thuismatch. Met een vroegtijdige eindejaarsconférence waarin hij zijn stad op de korrel nam, wist hij zowel de publieks – als de juryprijs binnen te rijven. De jury loofde zijn ongelooflijk sterke en podiumvaste présence. “Hij is een geboren stand-upper, die zijn toneelkwaliteiten daarvoor handig aanwendt.”, legt juryvoorzitter Raymond Haerens uit. Cultuurschok maakt dan ook een positieve balans op van de eerste comedy contest. “Ook de tegenkandidaten Bart Vantieghem en Peter Vermersch hadden immers heel wat in hun mars, zodat de avond nagenoeg geen zwakke momenten kende”, weten voorzitter Joren Blancquaert en organisator Steven Van de Putte .Nick Hollevoet opent op zaterdag 2 oktober de Nacht van de Humor in de Palace.
Mexican Night
Mexican Night
Zaterdag 28 augustus
@ Saga, Deinze


Een spetterend tuinfeest met live-performances, dans, muziek, hapjes en drankjes uit Mexico ! We starten onze avond met een dansinitiatie onder leiding van Jesus Cobas. Nadat iedereen de juiste moves heeft geleerd, kunnen de heupen helemaal losgeschud worden op de zuiderse muziek van Yosmani Cruz Sanchez en zijn band Sonoc de Las Tunas. DJ Olivier Tsjoen neemt ons dan met zijn Latins Sounds mee in wat belooft een zwoele nacht te worden… Food & Drinks zijn volledig geïnspireerd op de lokale gewoonten. Wat er niet mag ontbreken op een Mexican Night is een Tequila & Cocktail bar.

Tickets nog aan inkom verkrijgbaar.
Andrew & Theo : optreden in Kimana

Schrijf zaterdag 3 juli alvast in jullie agenda !

Want dan spelen Andrew & Theo om 20u30 in Kimana. Genietend van deze rustige muziek kan u de zomervakantie alvast goed inzetten.Andrew & Theo is een samenwerking tussen 2 muzikanten uit verschillende werelddelen. Andrew komt van Californië, Theo Dewitte uit Deinze,België. Ze kwamen in contact met elkaar op een Amerikaanse universiteit en hebben daar 6 maanden samen gerepeteerd en opgetreden. Met een mengeling van eigen nummers en covers bewijzen ze hun kunnen. Andrew komt voor een korte periode naar Europa en dus zijn de rollen deze keer omgedraaid.

Andrew & Theo is a collaboration between 2 musicians from 2 different continents. Andrew lives in California, Theo is from Belgium. They met on an American university and together they rehearsed and performed for about 6 months. With a cocktail of covers and originals they showcase their talent. Andrew is coming to Europe for a short period, so this time the roles are reversed.

Locatie :
Kimana
Kalkhofstraat 6
9800 Deinze

Raymond van het Groenewoud

Het concert van komende vrijdag 7 mei van Raymond van het Groenewoud is reeds sinds eind februari uitverkocht.

Mensen die hun tickets reserveerden kunnen die afhalen aan de inkom vanaf 20u.

Deuren gaan open om 20u.

 

Comedy en Humor
Cultuurschok Comedy Contest - zaterdag 11 september

"Explosieve acts, ontwapende humor"
Voor haar eerste comedy - wedstrijd is vzw Cultuurschok op zoek naar gloednieuw humortalent in Vlaanderen.
Je kan deelnemen van 15 april tot en met 15 juli.Nacht van de humor - zaterdag 2 oktober

 • Winnaar Cultuurschok Comedy Contest
 • Sammy Deburggraeve
 • Han Coucke

Fielmkwies

FielmkwiesZaterdag 10 april : 1e Cultuurschok Fielmkwies

Heeft de filmgeschiedenis voor jou geen geheimen? Herken je iedere acteur of actrice in een oogopslag? Beschouw je jezelf als een kenner van filmmuziek?

Wel bewijs het dan en schrijf je in met je vrienden voor de 1e Fielmkwies van Cultuurschok. Wij garanderen je een leuke avond vol plezante fragmenten en herkenbare klassiekers. Gaande van een gore Slasher tot een prettig gestoorde Screwball Comedy, alles komt aan de beurt!

Dit alles zal plaatsvinden in Zaal St-Martinus in Deinze. De deuren gaan open vanaf 19u30, de quiz start stipt om 20u. Voor een prijs van 16 euro per ploeg (max. 4 deelnemers/ploeg) mag je je filmkennis komen etaleren.

Natuurlijk wordt voor elke deelnemer een prijs voorzien!!!

Inschrijven kan via filmquiz@cultuurschok.be met vermelding van ploegnaam en de nodige contactgegevens.

Meer info via deze link

Foto´s Lazy Friday maart

Little Kim & the alley apple 3 en Jackobond op 5 maart Lazy Friday´s

Little KimJackobond

Jackobond

Bekijk het volledige fotoalbum

Foto`s : Nico De Ruyck

Raymond uitverkocht !
Het Lazy Friday concert van Raymond Van Het Groenewoud op 7 mei is uitverkocht.
Foto´s Lazy Friday

Jean Blaute & Eric Melaerts op 5 februari Lazy Friday´s

Blaute & MelaertsBlaute & MelaertsBlaute & Melaerts

Bekijk hier het volledige fotoalbum.

Foto´s : Nico De Ruyck

Nieuw bestuur Cultuurschok klaar voor 2010

Cultuurschok wenst u allen een gelukkig en gezond 2010 toe. Ook dit jaar hopen wij u te verwennen met frisse, culturele activiteiten. Kersvers voorzitter Joren Blancquaert mag ook dit jaar rekenen op een gemotiveerde ploeg, die in deze eerste nieuwsbrief al een flinke tip van de sluier licht: concertenreeks Lazy friday (5 februari, 5 maart, 2 april en 7 mei), de Filmquiz (10 april) en de Nacht van de Humor (2 oktober). Je nieuwe agenda bewijst al meteen zijn nut.

Het nieuwe bestuur bestaat uit : Joren Blancquaert (voorzitter), Bridi Debruycker (ondervoorzitter), Niels Verstyn (penningmeester), Kelly Goossens (secretaris), Steven Van De Putte (bestuurslid), Vincent Dekimpe (bestuurslid), Jonathan Vanhaelst (bestuurslid).

Jean Blaute en Eric Melaerts openen Lazy Friday

Jean en EricJean Blaute en Eric Melaerts : Gedeelde adoraties 2
Vrijdag 5 februari
Blaute & Melaerts brengen bij Cultuurschok reeds hun tweede duo-show Gedeelde Adoraties 2. Je mag je verwachten aan een stomend en humoristisch muziek-en-praatprogramma, gebracht door twee vrienden die zich na jaren ten dienste van anderen de totale muzikale vrijheid permitteren en van jazz naar kleinkunst via The Beatles over Clement Peerens en De Nieuwe Snaar hoppen. De veelzijdigheid van de twee spitsbroeders kenmerkt overigens het hele Lazy Friday concertenreeks.Lees meer over hun volledige
programma

"Wij zijn vastbesloten het publiek nog verder te mee te nemen in onze muzikale speeltuin . Een muzikaal bezoekje aan de Nuovo Cinema Paradiso van Ennio Morricone , de Wondere Wereld van Jan De Wilde en denk vooral niet dat wij The Kings of Leon niet kennen . Misschien woont er in een van ons wel een onderschatte drummer , een Japanse koto-speler of jodelende buikspreker ? Kunnen twee stemmen de illusie van The Beach Boys opwekken ? Zit de geest van Toots Thielemans gevangen in een melodica ? Mogen wij onszelf wat meer adoreren en wat meer eigen werk brengen dan in de eerste uitgave van Gedeelde Adoraties ?
Wij vinden van wel ! " aldus Jean Blaute en Eric Melaerts.


Bestel online tickets €15. 


Voor de Lazy Friday concerten kan je ook opteren om een
aantrekkelijk abonnement aan te schaffen, 50 euro en 40 euro voor jongeren t.e.m. 25 jaar.
U kan hiermee van volgende vier concerten genieten :
5 februari :
Jean Blaute & Eric Melaerts : "Gedeelde Adoraties 2"
5 maart : Little Kim & The Alley Apple + Jackobond
2 april : Sisters On The Road + Guido Belcanto : "In Persoon"
7 mei : Raymond Van Het Groenewoud : "Het overzicht ! 60 jaar"

De concerten beginnen telkens om 20u30 stipt, deuren gaan open vanaf 20u.
Locatie : De Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1a, 9800 Deinze. Parking aan de zaal.
Tickets en abonnementen kunnen telefonisch besteld worden via 0499/190223.
Tickets kunnen ook bij Freeez, Georgemartensstraat 33, 9800 Deinze worden aangeschaft
.
Lazy Friday 2010

Met trots kunnen wij u reeds het programma aankondigen van onze Lazy Friday concertenreeks 2010 !

U kan nu al uw abonnement of ticket online bestellen om zeker te zijn van uw plaatsje.

Lazy Friday AfficheKoop tickets :

Tickets 5 februari

Tickets 5 maart

Tickets 2 april

Tickets 7 mei

Abonnementen

 

Winnaars Lijn 75
Prijzenpakket Lijn 75

Onze onschuldige Cultuurschok – kinderhand trok volgende winnaars. De prijzen kunnen vanaf zaterdag 24 oktober afgehaald worden in krantenwinkel Hermanus in de Gentstraat.
Naam Prijzen
Isabelle Rots Game Mania – bon
Cd – Bon Freeez
Lazy Friday – abonnement
Geschenkmand Groot Vleeshuis
Mini – rail pas
Oxygen fitnessbon
Fles wijn
1 bon voor de Max bowling in Kortrijk
Vercaempst Marie-Ange Game Mania – bon
Cd – Bon Freeez
Vooruit – kaart
Mini – railpas
Oxygen fitnessbon
Fles wijn
1 bon voor de Max bowling in Kortrijk
Van Haute Michel Game Mania – bon
Cd – Bon Freeez
Geschenkmand Groot Vleeshuis
Mini – railpas
Oxygen fitnessbon
Fles wijn
1 bon voor de Max bowling in Kortrijk
Reeke De Neve Game Mania – bon
Geschenkmand Groot Vleeshuis
Mini – railpas
Oxygen fitnessbon
Fles wijn
1 bon voor de Max bowling in Kortrijk
De Meyer Anna

Game Mania – bon
Mini – railpas
Fles wijn
1 bon voor de Max bowling in Kortrijk
2 toegangstickets Comedy Night
De Rekkelinge


Proficiat !
Zijspoor Overzicht
Zijspoor
Het is zover Cultuurschok palmt voor de derde maal het stationsgebouw van Deinze in !
Vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober kan u genieten van muziek, kunst, fuif en spel-75.
doorlopend muziek
Sisters on the Road
Born to jazz movement
 


Voor het spel Lijn-75 hebben wij een apart overzicht, dat u hier kan bekijken (pdf).

Voor de fuif Gare De Nuit zijn nog tickets aan de inkom verkrijgbaar, laat u betoveren door de beats van Low P, Swinging Fields en Frères Deluxe !
Cuban Night komt dichterbij !
Cuban NightDeze zomer brengen vzw Cultuurschok en café De Saga de Cubaanse zon naar Deinze. 
Vanaf 20u bent u welkom in "De Saga" en zijn tuin, die speciaal voor dit evenement, worden omgetoverd tot een zonnig Cubaans Paradijs! 
Kom en geniet van een salsa initiatie (21u), Live performances, catchy latin vibes, Cubaanse gastronomie, een tropische cocktailbar en nog zoveel meer. 

Wie zich de vorige zomerse fiestas (Noche Quichotana, Brazilian Night...) herinnert, weet al meteen waar zijn reisbestemming op zaterdag 25 juli naartoe zal leiden!  

Tickets kosten 10 euro met verwelkomingsdrankje inbegrepen en zijn verkrijgbaar in de freeez, de saga en online via deze link.
Zijspoor op de rails !
The Rhythm Junks en ABN kleuren stadsfestival
 
Cultuurschok vzw pakt op 2, 3 en 4 oktober terug uit met “Zijspoor”. Deze driedaagse in samenwerking met NMBS, NMBS-Holding en Infrabel wordt een heus stadsfestival in het station van Deinze. Met een aanbod van muziek, kunst en spel op een exclusieve locatie wil Cultuurschok een breed publiek aanspreken.
 
Zijspoor werkt dit jaar rond twee muzikale gasten die een sterke band hebben met onze stad. ´Peters´ Dominique Vantomme en Jan De Neve nodigen uit en laten het beste van zichzelf horen.
Een mooie affiche is alvast gegarandeerd door het aantrekken van Brazzaville en The Rhythm Junks met onder andere mondharmonica - virtuoos Steven De Bruyn en . Maar ook ABN is terug van weggeweest. De bekendste Belgische hiphopformatie, die dit jaar het album “Batterijzuur” uitbracht, wordt de hoofdact op 3 oktober.
 
Op zaterdagavond kunnen de feestgangers zich volledig uitleven tijdens fuif in het stationsgebouw. Met een locatie als het station belooft het alvast een exclusieve nacht te worden. Cultuurschok liet zich inspireren door de ´Nacht van het Openbaar vervoer”, een muzikaal live- gebeuren dat de NMBS al enkele jaren inricht in grote stations zoals Gent Sint – Pieters en Brussel Centraal. Dj´s zoals Frères deluxe, Olivier Tsjoen en Low P zullen de bruisende sfeer van een groot stad voor even naar Deinze brengen. Ook de kunstwerken blijven in de kijker staan, zodat de fuif een eigenzinnige mix wordt van nocturne en party. De inkomprijs bedraagt 9 euro.
 
Bij Cultuurschok wil men ook het culturele familiegebeuren aanmoedigen. Met de organisatie van een stadsoverschrijdend familiespel kunnen gezinnen aan de slag als tourmanager voor enkele van onze deinse muziekgroepen. Het Zijspoor – spel passeert langs de stationsgebouwen van Deinze, Waregem, Harelbeke en Kortrijk. De NMBS brengt een speciale dagpas uit. Het thema van het toeristisch spel is stedelijke muziekcultuur, de aanleiding het 170 – jarige bestaan van de treinlijn 75.
 
 “We willen tonen dat niet alleen sport, maar ook cultuur een sterk bindmiddel tussen mensen kan zijn.” Wie wil te weten komen hoe dit allemaal in zijn werk gaat en een gezellige dag wil beleven, moet zeker op zaterdag 3 oktober van de partij zijn.
Met kunstenaars als Titus Simoens en Core wordt Zijspoor ook een festival met aandacht voor de kunst. Een tentoonstelling van beide kunstenaars zal gedurende het hele weekend te bewonderen zijn in de trappenhal van het station. Zij maken levensgrote portretten van bekende en minder bekende Deinzenaars. “Dat moet een echt gemeenschapgevoel opwekken in de stationshal”, weten de organisatoren Steven Van de Putte, Hanne Billiau en Kim De Dapper.
Sioen komt naar Lazy Friday

Wij mogen met trots aankondigen dat Sioen het lijstje van de guests vervolledigt op de Lazy Friday van 8 mei.

SioenOp deze speciale avond, zal een toffe band onder begeleiding van Dominique Vantomme samen met verschillende guests een muzikaal interessant programma brengen. Wat de samenwerking tussen deze verschillende muzikale genieënen zal teweegbrengen weet nog niemand, alleszins weten we dat dit een exclusief optreden is !

Kris De Bruyne, Pieter-Jan De Smet en Sioen samen met topmuzikanten op het podium, een beter afsluiter voor de Lazy Friday concertenreeks van 2009 konden we niet droomen.

 

Foto´s Lazy Friday

Hannelore Bedert & Johan Verminnen op 6 maart Lazy Friday.

Hannelore BedertJohan Verminnen

Bekijk alle foto´s...

Met dank aan Gust Lagaisse voor de foto´s.

Johan Verminnen uitverkocht

De Lazy Friday op 6 maart waar Hannelore Bedert en Johan Verminnen komen spelen is uitverkocht.

Volgende Lazy Friday´s

 • 3 april : Moanin´ Maurice  + Paul Michiels
 • 8 mei : Dillian + Dominique Vantomme-band & guest : Pieter-Jan De Smet + Kris De Bruyne + Sioen
Lazy Friday 2009

Volgend jaar organiseren we een 2de editie van een volwaardige concertenreeks !
U kan alvast volgende data noteren in uw agenda:

- 6 februari : Soul Dust (Deinze) + Ronny Mosuse solo
- 6 maart : Hannelore Bedert + Johan Verminnen
- 3 april : Moanin' Maurice and the muddy roads + Paul Michiels
- 8 mei : Dominique Vantomme & band + guest : Pieter-Jan De Smet, Kris De Bruyne, ...

Tickets beschikbaar vanaf half november via deze website of via Freeez (Georgemartenstraat, Deinze)

Kunst en ambachten centraal op nieuwe Opendeurdag

Op zondag 1 februari 2009 krijgt Deinze er een nieuwe Opendeurdag bij. Om het ambacht in de kijker te zetten, zullen ambachtelijke bedrijven, galerieën en individuele kunstenaars hun atelier openstellen voor het grote publiek. De opendeurdag zal gepaard gaan met workshops, lezingen en demonstraties.De stad Deinze wil hiermee volgens de schepen voor lokale economie Lynda Minnens een lokaal programma uit bouwen rond de federale Dag van de Ambachten. Het initiatief, ondersteund door het stadsbestuur, komt uit de kunstensector en UNIZO Deinze.

Ambacht is geen folklore
De nieuwe opendeurdag wil het ambacht opnieuw op de kaart zetten. Het ambacht is de laatste jaren wat in de verdomhoek geraakt, omdat het ten onrechte verengd wordt tot het cliché van de eeuwige mandenvlechter of hoedenmaker. Met dit initiatief wil men aantonen dat het ambacht veel meer te bieden heeft dan louter folklore. Ambacht betekent ook innovatie en vernieuwing en het creatief omgaan met technieken. Kunstenaars zijn daar het mooiste voorbeeld van. Creatieve beroepen zijn trouwens vaak de motors voor stadsvernieuwing en lokale, economische ontwikkeling. Met dit project zullen economie en cultuur hand in hand gaan.

Niet elke zelfstandige heeft een winkel of etalage. Heel wat middenstanders die in een niche actief zijn en een bijzonder ambacht uitoefenen, werken thuis aan de PC en komen nooit naar buiten met hun werk. Grafische vormgevers en modeontwerpers zijn daar voorbeelden van. Met de Dag van de Ambachten ontdekt het publiek dan ook een geheel nieuwe wereld van alternatieve zelfstandigen in de stad. Het initiatief vervult hiermee een bijzondere signaalfunctie, omdat het duidelijk maakt dat niet elk beroep zware investeringen in bedrijfsaccomodatie vergt. In de mate van het mogelijke zal het publiek dus kunnen binnenkijken in de vertrouwde, vaak huiselijke, werfsfeer van deze ambachtslieden.

Villa Nobody en herenhuis Delhaize
Wie onvoldoende uitgerust is om publiek te ontvangen, zal zijn kunsten kunnen tonen op locatie.
Zo zullen de kelder van de bibliotheek, de Villa Nobody van de tekenacademie, fitnesscentrum Kalypso en het herenhuis naast AD Delhaize dienst doen als toonzaal voor bijzondere ambachten. Daar gaat heel wat aandacht naar film, animatiefilm, en cartoons.De verbroedering met zusterstad Reinbach levert dan weer een unieke demonstratie glas graveren op, in de kelder van de bibliotheek. Het project wil trouwens diverse ambachten ook dichter bij elkaar brengen. Zo zorgt Cultuurschok vzw voor een uniek samenwerkingsverband tussen bloemist Kristof De Waele en mode – ontwerper Thomas Delanote.

Open Atelier – dag
De dag van de Ambachten is ook een open atelierdag. Bekende hedendaagse schilders zoals Roger Wittevrongel, Agnes Maes, Ingrid Castelein en Kathleen Huys geven die dag thuis voor een unieke rondleiding in hun werksfeer. Kunstschilder William Ploegaert en mede – initiatiefnemer Greet Vanmeirhaeghe stellen in hun galerieën de klassieke kunstambachten centraal. In L`oeil, donc kan men kennismaken met het werk van Louisa Maria Ponseele, wiens eigenzinnige juwelen zich op de rand van kunst en draagbaarheid bevinden. In galerie Anima is Linda Kinders, goudsmid en juweelontwerpster, aan de beurt met erg bevallige creaties.

Culinaire creaties
Maar ook minder artistieke ambachten komen ruimschoots aan bod volgend jaar. Zo combineren we gevestigde waarden als bierbrouwer Canarus en chocolatier Bart Van Cauwenberghe (De Zwarte Vos) met regelrechte ontdekkingen als de Hippomaan, een ambachtelijke ezelinnemelk – fabrikant. En over aparte niches gesproken, Ilse Van Caimere is de enige authentieke boek – restaurateur in de stad.

Citymarketing
De bevoegde schepen voor lokale economie Lynda Minnens geloofde meteen in het initiatief en wilde er haar schouders onderzetten. “Deinze vervult op het vlak van middenstand een centrumfunctie. Met dit lokale initiatief brengen we de kleine en creatieve zelfstandige onder de aandacht die tijdens een Open Bedrijvendag niet aanbod komt. Beide initiatieven zijn dan ook complementair. Deinze telt zo veel innovatieve vakmensen. Dat is een troef die we absoluut moeten uitspelen in onze citymarketing. Het is de taak van het stadsbestuur om de ambachten te faciliteren en te promoten.” Ook Unizo Deinze schaart zich achter het project. Een lokaal initiatief is absoluut noodzakelijk om van zo`n dag van de Ambachten een succes te maken. Unizo wil dan ook graag mee aan de kar trekken, vooral omdat wij het zelfstandige beroep maximaal willen promoten. Vooral in een stad als Deinze met veel technische scholen kunnen dergelijke projecten jongeren overtuigen om opnieuw voor een vak of een ambacht te kiezen.

Vakmansroute
Meer dan 25 ambachtslieden zorgen op 1 februari voor een verrassing van formaat. Het hele deelnemersveld, geografisch gespreid over de 11 deelgemeenten, is te downloaden op de websites www.ambachten.kmonetdeinze.be. Vanaf half december vindt u in alle handelszaken van Deinze een handige kaart waarop alle deelnemers terug te vinden zijn.

U kan ook steedsmeer informatie bekomen bij de werkgroep bestaande uit Greet Vanmeirhaeghe (Galerie Anima), Isabelle Lefebre (dienst lokale economie), Steven Van de Putte (Cultuurschok vzw), Marianne Dossche (bibliothecaris), Franky Taveirne, Bart Vermaercke (UNIZO), William Ploegaert (directeur tekenacedemie), en de bevoegde schepenen Lynda Minnens (economie) en Jan Vermeulen (cultuur).

Jazz in saga, zaterdag 20 september
Zoals jullie wel weten organiseerden we deze zomer voor de tweede maal een jazz-initiatie waar we jongeren de kans gaven gratis een driedaagse jazz workshop te volgen onder leiding van Jan De Neve en Dominque Vantomme.
Nu zaterdag 20 september om 19u zal een deel van deze groep zijn kunnen tonen in café De Saga, Markt 82, Deinze.

De songs gaan van Herbie Hancock, Duke Ellington tot John Coltrane, een breede waaiere aan jazz-songs dus.
Hopelijk tot zaterdag voor een funky en jazzy streepje muziek in de Saga, waar U tevens de kelen kan smeren.
Meer sfeerbeelden van deze zomer...
Bikinians winnen tweede Made Contest
In een sterk bezette finale wonnen de Bikinians vrijdagavond 1 augustus het pleit in de Made Contest van Cultuurschok. De andere finalisten waren Dillian en The Mob Stories. De singer - songwriter Dillian kon met intimistische liedjes en een perfecte performance het publiek wel bekoren. Ook het groovy en swingende optreden van de funkgroep The Mob Stories viel in de smaak.

Toch waren het de Bikinians die aan het langste eind trokken. De band bracht in zaal Palace sensuele, minimalistische muziek die de mensen meteen aan het dansen kreeg. De set hield het midden tussen de British beat van de jaren 60 en de surf rock van Onkel Sam.
De Bikinians kregen een cadeaubon van 100 euro bij muziekwinkel Piens (Deinze), een muzikaal pakket ter waarde van 50 euro bij Freeez (Deinze) en een optreden in de omgeving van Deinze.

De twee andere finalisten kregen een muzikaal pakket ter waarde van 100 euro bij Freeez (Deinze) en een optreden in de omgeving van Deinze. The Mob Stories kregen van een speciale jury ook de urban prijs toegekend en spelen dus zeker op het urban jazz festival Zijspoor, volgend jaar in het station van Deinze.

Met de spetterende finale tijdens de avondmarkt van de Deinse feesten, viel het doek over een succesvolle tweede editie van de Deinse tegenhanger van de Jonge Wolven. De werkgroep Made van Cultuurschok kijkt al uit naar een derde editie volgend jaar.
Drie finalisten bekend

DillianDe eerste finalist is Dillian, de singer-songwriter kon iedereen bekoren in de muzikale tuin van de Saga op de zomerse maandagavond. 

Was je er maandag niet bij, luister dan hier naar Dillian.

Foto"s maandag 

 

bikiniansOp dinsdag konden de Bikinians de jury en publiek overtuigen en dwongen zo hun finaleplaats af.


Was je er dinsdag niet bij, luister dan hier naar Bikinians.


Foto"s dinsdag 

 

MobsOp donderdag hebben de Mob Stories hun finaleplaats verdiend.
Was je er donderdag niet bij, luister dan hier naar The Mob Stories.


Foto"s donderdag  

 

 

Kom vrijdag 1 augustus kijken naar de finale in zaal Palace, Markt 32, 9800 Deinze. De Mob Stories, Dillian en de Bikinians strijden om de titel van Made Contest.

Made Contest Voorrondes bekend

TonologyDeze zomer zullen voor de tweede keer muzikale noten weerklinken in de tuin van café Saga. Twaalf muziekgroepen zullen het tegen elkaar opnemen in onze Made Contest op maandag 28, dinsdag 29 en donderdag 31 juli. De muziek gaat van funk tot ska, rock tot pop of folk, voor elk wat wils dus. De voorrondes beginnen telkens om 19u30 in de sfeervolle tuin van café Saga, Markt Deinze. Inkom is gratis.

 


Maandag 28 juli :

 • Left Foot Green (rock uit Gent)
 • Ant.Blue (rock)
 • Gianni (electronica-pop uit Gent)
 • Dillian (folk - singersongwriter)
Dinsdag 29 juli : 
 • Bikinians (poprock en punk uit Brussel)
 • Spenders (poprock uit Aalter & Deinze)
 • Genious (poprock uit Heusden Zolder)
 • The Mojo Filters (poprock uit Beerse)
Donderdag 31 juli :
 • Goya (blues-rock uit Gent)
 • The Mob Stories (funk en pop)
 • Under Authority Of (ska-rock uit Deinze)
 • Karmijn (luister-folk songs uit Gent).

Per voorronde gaat telkens één groep door naar de finale, die plaats vindt op vrijdag 1 augustus om 20u30 in Zaal Palace, Markt Deinze. Voor de finale vragen we de luttele inkom van drie euro.

Bar SagaDe Made Contest is vergelijkbaar met Jonge Wolven tijdens de Gentse Feesten. Met dit alternatief en ongedwongen muziekevenement in openlucht wordt de Saga-tuin als het ware het Baudelopark van de Deinse feesten, inclusief een feestelijk tuinbal tijdens het vuurwerk op 30 juli. Zorg dat je er bij bent ! 

Freddy De Vadder hoofdact op Comedy Night

Lang voor het concept ook een tv format werd, organiseerde Cultuurschok al jaarlijkse Comedy Nights, avonden vol humor en gezelligheid voor een zittend publiek. In het verleden passeerden Nigel Williams, Thomas Smith, Alex Agnew, Sven Eeckman en Bert Gabriels de revue. Dit jaar plant Cultuurschok op 4 oktober de volavondshow van Freddy De Vadder, die met zijn nieuwste cabaretshow Icoon hard aan de weg timmert van het comedy firmament. Momenteel lokt zijn show overal in Vlaanderen nokvolle zalen. Uitspraken als Wuk en Machtig behoren ondertussen tot het Vlaams erfgoed.De sympathieke West-Vlaamse vrijbuiter Fredy De Vadder alias Bart Van Neste krijgt het gezelschap van comedybeloftes Bart Cannaerts, winnaar van Humo Comedy Cup 07, en van Michael Van Peel, winnaar van de Culture Comedy Award 2007..Zaterdag 4 oktober 2008 - Zaal Rekkelinge Deinze
Tickets kosten € 14 VVK(€ 16 ADD)
ONLINE Tickets bestellen kan via deze link: CS online ticketing

De Kennedys in Deinze !

Cabaretduo Wade & Van Poucke gaan voor hun derde productie samen multimediaal! De Kennedys teisteren al sinds juni 2007 het internet met hun satirische commentaren op de actualiteit. Daar verzamelden ze meer dan 300.000 fans. Nu komen de personages ook live Vlaanderen teisteren.Aron Wade & Bert Van Poucke nemen de voorbereiding van hun nieuwe show erg au sérieux. Ze creëerden een hele rits rare personages die de Belgische actualiteit becommentariëren in korte You Tube-filmpjes. Meer dan 300.000 bezoekers zagen de filmpjes al, en sinds kort is hun wekelijkse rubriek ook te zien op de portaalsite van telenet, ZITA. Maar nu gaan de personages ook uit de bol op de scène. Natuurlijk spelen ze hun filmpjes niet zomaar na op scène. In hun live-show vertellen Johnny Vindeveugel, Jasper, Jack Hetinga, Miranda en alle andere leden van de Vlaamse Kennedys waar ze vandaan komen en waar ze naartoe willen. Als ze dat zelf al weten tenminste. Eén ding is zeker: ze zijn allemaal redelijk de weg kwijt. Ontvang ze hartelijk en bel de wegenwacht!

Aron Wade is als acteur vooral bekend van zijn tv-optredens (o.a. de kotmadam en W817) en Bert Van Poucke was ook te zien in verschillende comedy-series (o.a. de kotmadam, kassa 4). Samen maken ze een unieke mix van theatraal cabaret, waarin ze grote verhalen niet uit de weg gaan.

www.dekennedys.be
Zaterdag 6 september 2008 - Zaal Palace Deinze
Tickets kosten € 8,5 (zestig+ € 8)
Voorverkooppunten: Freeez en Copycenter Carpa
ONLINE Tickets bestellen kan via deze link: CS online ticketing

CS organiseert 2e MADE-contest

MADE-Contest. Ofwel voluit Music At Deinze Contest. De titel alleen al verklaart de betekenis van het project, we gaan op zoek gaan naar muziekgroepjes of soloartiesten in en rond Deinze via een muziekconcours of contest. Nieuwe talenten ontdekken, nieuwe ongekende stemmen horen, ...

Van alle inschrijvingen worden 12 muziekgroepen geselecteerd die doorgaan naar de voorrondes. Per voorronde zullen telkens vier groepen of solo-artiesten de kans krijgen zich te bewijzen. Per voorronde wordt 1 groep geselecteerd, door een jury, die door gaat naar de finale. De finale gaat door in zaal Palace, te Deinze.

De voorrondes vinden plaats op 28, 29 en 30 juli 2008, de finale op vrijdag 1 augustus 2008, tijdens de Deinze feesten.

Meer info & inschrijvingen via www.music-at-deinze.be

Made Contest : Talent gezocht !

MADE-Contest
Ofwel voluit Music At Deinze Contest.
De titel alleen al verklaart de betekenis van het project, we willen op zoek gaan naar muziekgroepjes of soloartiesten in en rond Deinze via een muziekconcours of contest. Nieuwe talenten ontdekken, nieuwe ongekende stemmen horen, ...

Info
Made-contestVan alle inschrijvingen worden 12 muziekgroepen geselecteerd die doorgaan naar de voorrondes.
Er worden drie voorrondes gehouden tijdens de Deinse feesten in de tuin van cultuurcafe Saga. Per voorronde zullen telkens vier groepen of solo-artiesten de kans krijgen zich te bewijzen.
Per voorronde wordt één groep geselecteerd, door een jury, die door gaat naar de finale. Zo krijgen we een spetterende finale waarin de drie finalisten het beste van zichzelf zullen geven. De finale gaat door in zaal Palace, te Deinze.

Urban 
Voor deze contest wordt er over de gehele contest, een extra prijs uitgereikt voor de beste ‘urban’ band. Hiervoor wordt een aparte jury samengesteld die los oordeelt van de gewone jury. Het is niet noodzakelijk dat de beste urban band ook geselecteerd is voor de finale, deze twee titels staan los van elkaar. 
Als prijs voor beste urban band krijgt de band een optreden op het Zijspoor Festival 2009. ( € 250 ) In een vorige editie waren o.a. Mo&Grazz, Dj GrazzHoppa, Teun Verbruggen, Alian Bitesize publiektrekkers.

Praktisch
Groepen kunnen zich online inschrijven via www.music-at-deinze.be, dit kan tot uiterlijk woendag 25 juni 2008.
Daarna worden 12 groepen geselecteerd die kunnen meedingen naar de eindzegen van de contest. 

Prijzen
De winnaars krijgen een cadeaubon van € 100 bij muziekwinkel Piens (Deinze), een muzikaal pakket ter waarde van € 50 bij Freeez (Deinze) en een optreden in de omgeving van Deinze.
De tweede groep krijg een muzikaal pakket ter waarde van € 100 bij Freeez (Deinze) en een optreden in de omgeving van Deinze.
De derde muziekgroep krijgt een muzikaal pakket ter waarde van € 100 bij Freeez (Deinze) en een optreden in de omgeving van Deinze.

Data
De voorrondes vinden plaats op 28, 29 en 30 juli 2008 in café De Saga, Markt 82, 9800 Deinze
Telkens om 19u30
De finale vindt plaats op vrijdag 1 augustus 2008 in zaal Palace, Markt 32, 9800 Deinze
Om 20u30

Inschrijven
Om deel te nemen moet u :

 • Een demo inzenden, de demo bevat 3 nummers waarvan minimum 1 eigen song en heeft een maximale duur van 15 minuten.
  Demo’s kunnen verzonden worden naar:
  Made Contest
  Centrumlaan 120
  9800 Deinze
 • Het reglement lezen en goedkeuren dat u hier kan lezen (klik hier).
 • registreren en aanmelden om vervolgens deel te nemen aan de contest.

foto Margaretha Bar Salweno Ballads in plain d volk Finale

Jazz initiatie

Jazz-initiatie
Cultuurschok wil jongeren de kans geven om kennis te maken met de wondere wereld van de jazz-muziek. Daarom richten we deze zomer een jazz-initiatie in. Het wordt een driedaagse gratis workshop onder leiding van jazz-pianist Dominique Vantomme (Mahieu-Vantomme, An Pierlé) en Jan De Neve (Soul Dust).
Vorig jaar hebben we een geslaagde workshop gehad, ondertussen heeft de groep Jazz Palace al opgetreden op het Zijspoor festival en het voorprogramma van Tom Pintens (Zita Swoon) verzorgt.

Prijs
Gratis !!
Als dat niet fantastisch is.

Wie ?
Jonge muzikanten uit omgeving Deinze, alle instrumenten welkom, basisbeheersing van instrument vereist.

Data : 22, 23 en 24 juli 2008, overdag tussen 10u en 16u.

Praktisch
Inschrijven kan vanaf 5 mei tot en met 25 juni 2008.
Stuur een mail naar jazz@cultuurschok.be, met vermelding van naam, instrument en je ervaring met muziek tot nu toe.

Fotos : initiatieZijspoor, Lazy Friday


Het MADE – team

Lazy Friday

We kunnen terugblikken op een zeer geslaagde concertenreeks Lazy Friday.
Wij danken het publiek voor de opkomst en de sfeer en alle artiesten om op het podium hun ding te doen !

Volgend jaar komen we terug met de concertenreeks op volgende data : 6 februari, 6 maart, 3 april en 8 mei 2009
We kunnen al verklappen dat Ronny Mosuse en Johan Verminnen afzakken naar de Lazy Friday concertenreeks volgend jaar !

Hier alvast enkele sfeerbeelden van dit jaar, u kan steeds meer beelden vinden onder de rubriek fotos op deze website.

 Eva De RoovereMargarethaPaul Couter

RolandDominiqueJazz Palace

Tom PintensAidiSkatchou Bottos

Vijfde editie Cultuurschoks muziekquiz

Dit jaar organiseren we terug voor de vijfde keer onze muziekquiz!
Het recept van onze quiz laten we ongewijzigd. We bieden een brede waaier van muziekgenres aan waarin iedereen (zowel het frequente quiz team als een gelegenheidsgroep) zich kan vinden. Dus een pak originaliteit, humor en ontspanning verspreid over 16 thema- en 2 theorierondes.
Hein De Caluwe (Radio 2) verzorgt de presentatie en iedereen gaat met een prijs huiswaarts!Hoe deelnemen?

Teams bestaan uit maximum 4 personen en betalen 12 euro per team. Inschrijvingen gebeuren via quiz@cultuurschok.be of 0474/39.38.52.

We starten om 20u stipt en de deuren openen om 19u15. Parkeren kan in op de parking van het Sint-Hendrikscollege of de Guido Gezellelaan.

Filmpje Lazy Friday ConcertenreeksMuziek: Jazz @ Palace - Sweet Georgia Brown (Bernie/Pinhard & Case)
Dit nummer staat exclusief op de Zijspoor CD !
Happy NY !

Cultuurschok wenst jullie allen een zeer gezond, creatief en gelukkig 2008 toe !

MADE kondigt concertenreeks 2008 aan !

Volgend jaar hebben we een heuse concertenreeks gepland. Hier volgen alvast de data en de artiesten:

8 februari : Paul Couter || Roland & friends
7 maart : Margaretha Von Parma || Eva De Roovere
4 april : Jazz Palace || Tom Pintens
2 mei : AIDI || Skatchou Bottos

Alle optredens gaan door in Zaal Rekkelinge en starten om 20u30.

De abonnementen zijn opgesplits in twee reeksen.
Mensen die geboren zijn voor 1983 betalen € 40 per abonnement.
Mensen die geboren zijn in of na 1983 betalen € 30 per abonnement (=jeugd).
Abonnementen zullen vanaf 15 november 2007 te koop zijn via deze website en bij
- Freeez, George Martensstraat 33 te Deinze
- Carpa, Stationstraat 74 te Deinze
- Cafe Saga, Markt 82 te Deinze

Alle info en nieuwtjes over de concertenreeks vind je op www.music-at-deinze.be

Foto's Zijspoor online

De foto's van het festival Zijspoor staan online. De fotoreeks is verdeeld over de twee dagen. Je kan ze HIER bekijken. Reacties kan je toevoegen onder iedere foto.Concertenreeks Lazy Friday 2008

Voor volgend jaar hebben we een heuse concertenreeks gepland.
Hier volgen alvast de data en de artiesten:

8 februari : Paul Couter || Roland  & friends
7 maart : Margaretha Von Parma || Eva De Roovere
4 april : Jazz Palace || Tom Pintens
2 mei : AIDI || Skatchou Bottos

Alle optredens gaan door in Zaal Rekkelinge en starten om 20u30.

De abonnementen zijn opgesplits in twee reeksen.
Mensen die geboren zijn voor 1983 betalen € 40 per abonnement.
Mensen die geboren zijn in of ná 1983 betalen € 30 per abonnement (=jeugd).

Abonnementen zullen vanaf 15 november 2007 te koop zijn via deze website en bij
- Freeez, George Martensstraat 33 te Deinze
- Carpa, Stationstraat 74 te Deinze
- Cafe Saga, Markt 82 te Deinze

Losse tickets zullen verkocht worden vanaf 15 januari 2008.
U kan zich inschrijven op de nieuwsbrief dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden. Voor in te schrijven zie de linker zijkant van deze website.

Groeten

Lazy Friday // 9 november

Attic + Barefoot Jazz Quartet + Tom De Bie
vrijdag 9 november, 20u30
Zaal Rekkelinge, Deinze

Talent uit Deinze op het podium ! !

Deze keer hebben we drie groepen uit eigen stad op het podium staan. et is een mooie kans om gekenden te zien spelen en te luisteren naar de muziek die ze brengen.
Zoals bij de vorige edities, wordt zaal Rekkelinge weer gezellig ingekleed zodat het "Lazy Friday" gevoel weer primeert. Je kan er dus rustig genieten van muzikaal talent uit eigen streek.

Attic
Jeroen Baets - Piano || Jonas Delforche - Drums || Stijn Baets - Bas || Theo Dewitte - Gitaar, Zang

Barefoot Jazz Quartet
Yasmin Holail - Zang || Lieven Huys - Piano || Koen Dewaele - Bas || Jan De Neve - Drums

Tom De Bie
Alain Mues - Bas || Gerrit De Geest - Gitaar || Gert Boon - Drums|| Tom De Bie - Zang
 

 

 

 

 

 

 

Tickets : € 6 vvk, € 8 kassa
Bestelbaar via internet of te verkrijgen bij platenhandel Freeez, George Martensstraat, Deinze
De eerste 15 mensen die hun ticket(s) via internet bestellen, krijgen bij de ingang een gratis zijspoor-cd aangeboden.

Groeten en hopelijk tot op Lazy Friday  !

Programma 2008:
8 februari : Paul Couter // Roland
7 maart : Margaretha Von Parma // Eva De Roovere
4 april : Tom Pintens // ...
2 mei : Skatchou Bottos // AIDI 

Zijspoor: AVS reportageFinalisten contest : 1 maand later
De Made-contest is al een maand voorbij.
We overlopen eens de drie finalisten :
 
Tonology, winnaar van de Made-contest
TonologyTonology is bezig met de opnames van een EP.
Hun song Love Generator is te horen om de Zijspoor maxi singel. Het nummer is het resultaat van diverse invloeden: van seventies rock tot eighties pop, van riffige blues tot minimalistische garage, van dansbare funk tot grunge en rauwe metal.
Tonology kan men live aan het werk zien op vrijdag 5 oktober tijdens Zijspoor
 
7 / 09 / 2007 : Global Battle of the Bands 2007 te Aarschot
5 / 10 / 2007 : Zijspoor te Deinze
 
Margaretha Von Parma, eindigden op een welverdiende 2e plaats in onze contest.
Zij komen volgend jaar terug ! Margaretha Von Parma zal voor Eva De Roovere spelen op onze Lazy Friday van vrijdag 7 maart 2008. Ze zullen het publiek betoveren met hun muziek zoals ze het tijdens de contest gedaan hebben in de voorrondes en in de finale.
 
27 / 07 / 2007 : Bockor Music te Waregem
7 / 03 / 2007 :Lazy Friday te Deinze
 
Undefined, eindigden op de 3e plaats.
UndefinedDe hiphopband uit Leuven heeft ondertussen in Reti de rockrally gewonnen van JK 2470. De groep krijgt in september een plaats op het grote podium van het popfestival Reti Rockt( met oa The Kids en De Heideroosjes). Ze komen ook terug naar Deinze op 5 oktober voor het Zijspoor festival, waar ze iedereen in het station zullen laten shaken.
 
15 / 09 / 2007 : Leuven Draait Festival te Leuven
22 / 09 / 2007 : Retie Rockt Festival te Retie
5 / 10 / 2007 : Zijspoor te Deinze
Zijspoor Maxi single
Zijspoor Maxi single ! uw eigen exemplaar voor 2 euro
Met opnames van Jazz@Palace, een song van Tonology & Four de Trance
Deinze en muziek ? Jawel !
De Zijspoor Maxi single bevat 4 songs die volledig uit Deins talent bestaan.
Met de CD wil Cultuurschok niet alleen het talent uit eigen streek bij een breed publiek promoten, maar ook het festival in oktober extra onder de aandacht brengen. De CD is dan ook een representatieve mix van wat het publiek tijdens Zijspoor te horen krijgt: elektronische muziek en rock afgewisseld met veel jazz.
 
Jazz@Palace
Tijdens de jazz – workshop gingen begeleiders Jan De Neve en Dominique Vantomme met 12 jongeren aan de slag om hen de beginselen van de jazz bij te brengen. Dat de vonken meteen oversloegen, blijkt uit twee indrukwekkende vertolkingen van jazz-standards
U kan Jazz@Palace live horen op zaterdagmiddag 6 oktober tijdens het Zijspoor festival
Aan het Jazz@Palace- project werkten mee: Gritzelis Yorgi ( saxofoon), Jonas De Rave (piano), Sarah Vlerick (viool), Mattias Vanhoecke (piano/basgitaar), Vincent Colman (drum ), Yasmine Holail(zang), Frederik Dhont (piano), Amina Holail (gitaar), Sherien Holail – (saxofoon), Rana Holail (dwarsfluit), Joren Blancquaert (gitaar), en Fedia Holail (zang), Liva Hallynck (zang).
 
Tonology
De laatste track is het rocknummer "Love Generator" van Tonology, die met glans de MADE contest won tijdens de Deinse feesten. Het nummer is het resultaat van diverse invloeden: van seventies rock tot eighties pop, van riffige blues tot minimalistische garage, van dansbare funk tot grunge en rauwe metal.
 
Four de trance
Olivier Tsjoen en Nicolas Geysens ontleenden live – klanken van jazz – muzikant Jan de Neve en de Columbiaanse percussionist Core om een eigen elektronische nummer te componeren.
 
Tracks:
1)         Four de trance - doop in de statie (four de trance) 2.58
2)         Jazz@Palace - Summertime (George Gershwin) 5.50
3)         Jazz@Palace - Sweet Georgia Brown (Bernie/Pinhard & Casey) 6.00
4)         Tonology - Love Generator (Michele De Feudis) 3.34
 
De single is te koop in Delhaize, Freeez, café Saga, Carpa te Deinze, voor € 2.
U kan ook altijd een exemplaar bekomen door een mail te sturen naar made@cultuurschok.be
Zijspoor lanceert CD !

Het Zijspoor Festival komt met rasse schreden dichterbij... Om het publiek alvast warm te maken voor dit evenement, wordt ook een CD op de markt gebracht, die volledig uit Deins talent bestaat. De single bevat niet alleen twee jazz-standards, opgenomen in schouwburg Palace tijdens de MADE-workshop, maar ook het winnende nummer van de Made Contest van Tonology én een originele elektronische mix, genaamd Four de Trance van twee jonge dj´s uit Deinze.De single is te koop in AD Delhaize, platenhandel Freeez, caf;é Saga en Carpa te Deinze, voor slechts 2 euro ! U kan ook een exemplaar verkrijgen door een mailtje te sturen naar zijspoor@cultuurschok.be
Een uniek collectors item van een uniek festival in een beperkte oplage van 1000 exemplaren !
Tonology winnaar MADE-contest

De finale van de MADE contest, die plaatsvond in zaal Palace op vrijdag 27 juli, was er één om in te kaderen... Vooreerst betoverde Margaretha Von Parma de zaal met zwoele intieme muziek, waarna het de beurt was aan Tonology die met veel energie een afwisselende set brachten. Als laatste mocht Undefined de zaal doen swingen met hun mix van hip-hop, funk en rock.

     

De jury (Dominique Vantomme, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel, Kurt De Schepper en Amina Holail)riep uit als winnaar van de eerste MADE Tonologycontest. Margaretha Von Parma kreeg een verdiende tweede plaats en Undefined mocht het rijtje van de top drie afsluiten. De overwinning levert hen een waardebon van Piens Musicplanet én een optreden op het kunstenfestival Zijspoor op 5 oktober in het station van Deinze.
Foto´s van de finale en van alle voorrondes kan u bekijken op www.music-at-deinze.be

Tonology wint MADE-contest !
Tonology wint MADE-contest !
 
TonologyIn de finale, die doorging in zaal Palace op vrijdag 27 juli, was het spannend tot het laatste moment. Eerst betoverde Margaretha Von Parma de zaal met zwoele intieme muziek, naarna was het de beurt aan Tonology die met veel energie een afwisselende set brachten. Als laatste mochten Undefined de zaal doen swingen met hun mix van hip-hop, funk, rock, en andere elementen.
 
Na een poosje kwam de jury ( Dominique Vantomme, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel, Kurt De Schepper en Amina Holail ) het podium op om Tonology als winnaar uit te roepen van deze contest. Margaretha Von Parma kreeg een verdiende tweede plaats en Undefined mocht het rijtje van de top drie afsluiten.
 
De overwinning levert de groepsleden Sandro (drums), Michl (zang & gitaar), Stany (gitaar), Jonathan (keyboards, sampler) en Dimitri (bas) heel wat mooie prijzen op, waaronder een mooie waardebon van Piens Musicplanet en een optreden op het kunstenfestival Zijspoor op 5 oktober in het station van Deinze.
 
Margaretha Von Parma  Tonology  
Tot op Zijspoor festival 5 en 6 oktober of Lazy Friday 9 op november.
 
 
Bedankingen aan 
Groepen: The Ignition, Margaretha Von Parma, Riva Rocci, Tonology, Waxdolls, Salweno, Grijze Rijst, The Ballads In Plain D, Undefined
Made/Cultuurschok-team : Niels Verstyn, Jonathan Vanhaelst, Hannes Careel, Joren Blancquaert, Bridi De Bruycker, Kurt De Schepper, Tim Verleyen, Steven Van De Putte, Wim Lammertijn, en andere..
Jury : Maarten Decombel, Jolien Praet, Hannes Careel, Dominique Vantomme, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel, Kurt De Schepper en Amina Holail
Geluid : Jan De Neve, Dim Van Sande, SL Sound & Light
en zeker niet te vergeten Café Saga, Markt 82, Deinze
Made-contest

Made-contest
Slowscan wordt op donderdag vervangen door Grijze Rijst.
Het programma kan u hier zien: 

maandag 23 juli, 19u30 @ saga : gratis
- The Ignition
- Margaretha von Parma
- Riva Rocci

dinsdag 24 juli, 19u30 @ saga : gratis
- Tonology
- Waxdolls
- Salweno

donderdag 26 juli, 19u30 @ saga : gratis
- Grijze Rijst
- The Ballads In Plain D
- Undefined

vrijdag 27 juli, 20u30 @ zaal Palace : € 3
FINALE : uit elke voorronde stoot één groep door naar de finale

Hopelijk zien we u op één of meedere van deze dagen !

Geselecteerde groepen MADE contest bekend !

In totaal kregen we 70 inzendingen voor de contest, wat een groot succes is. Dit zijn de geselecteerde groepen die strijden in de MADE-contest :

Maandag 23 juli @ Saga , 19u30 - The Ignition - Margaretha Von Parma - Riva Rocci

Dinsdag 24 juli @ Saga , 19u30 - Tonology - Waxdolls - Salweno

Donderdag 26 juli @ Saga , 19u30 - Slowscan - The ballads in plain D - Undefined

Vrijdag 27 juli @ Zaal Palace , 20u30 : FINALEPer voorronde gaat één groep door naar de finale, zo krijgen we 3 topgroepen in onze finale! Meer info op www.music-at-deinze.be
Geselecteerde groepen contest !!

In totaal kregen we 70 inzendingen voor de contest, dat is een groot succes.
Dit zijn de geselecteerde groepen die strijden in onze contest :

Maandag 23 juli @ Saga , 19u30
- The Ignition
- Margaretha Von Parma
- Riva Rocci

Dinsdag 24 juli @ Saga , 19u30
- Tonology
- Waxdolls
- Salweno

Donderdag 26 juli @ Saga , 19u30
- Slowscan
- The ballads in plain D
- Undefined

Vrijdag 27 juli @ Zaal Palace , 20u30 : FINALE
Per voorronde gaat één groep door naar de finale, zo krijgen we 3 topgroepen in onze finale.

Saga : Markt 82, 9800 Deinze
Zaal Palace : Markt 32, 9800 Deinze; ingang via mouterijdreef, achterkant markt

Exotisch tuinfeest 7 juli: Made in Japan

Nog een maandje en het is vakantie. Om de zomer in stijl te starten, is het culturele tuinfeest van café Saga en vzw Cultuurschok warm aan te bevelen. Na vier latino-edities hebben we bij deze lustrum-uitgave gekozen voor een Aziatisch uitstapje. Geef toe, wat is er exotischer dan een Japanse party ?!Made in Japan wordt opnieuw een heerlijke cocktail van mooie mensen, mooie muziek en vurige gastronomie in een voor de gelegenheid tot Japanse tuin omgetoverd Kaandelpark. Twee uitmuntende dj´s, namelijk DJ Lenny (Rendez-Fou, Clues) en DJ Jean (Soirée 1954)zorgen voor de muzikale kers op de taart, zodat er tot in de vroegste uurtjes verder kan worden verder gefeest! Lees hier verder.

Cultuurschok stelt voor: Artisjok

In het licht van haar 10-jarig bestaan organiseert vzw Cultuurschok een eerste kunstproject onder de naam Artisjok. Net zoals het onze missie is om mee te werken aan de uitbreiding van het culturele aanbod in de Stad Deinze, willen we ook hiermee een kwalitatieve aanvulling bieden op het terrein van de moderne en hedendaagse kunst. Artisjok is een tentoonstelling van 8 kunstuitingen op evenveel locaties, zowel binnen als buiten. Alles over Artisjok kan u hier nalezen. Ook de folder van Artisjok is op onze website te downloaden.

Made goes Myspace
Het kon niet langer uitblijven... Made goes myspace!!!!
Voortaan kan je ons ook terugvinden op www.myspace.com/musicatdeinze. Breng ons een bezoekje, wordt onze vriend en laat berichten achter...
www.music-at-deinze.be blijft wel echter onze hoofdsite waar je echt alles over Made en onze komende activiteiten kan bekijken!
Japans festival start op zaterdag 16 juni in SAGA

Op 16 juni geven cultuurcafé Saga en vzw Cultuurschok het startschot voor het Japanse zomerfestival, dat op 7 juli in de vorm van een Japans tuinfeest zijn apotheose kent. Het project wordt gelanceerd in het gezellige cultuurcafé Saga, dat ook als locatie fungeert voor de voorrondes van de MADE-contest van Cultuurschok. Tijdens het openingsweekend van het Japanse festival staan onder meer de prijsuitreiking van de haiku-wedstrijd en een cursus Japans perkament op het programma. De jury beoordeelt binnenkort alle inzendingen en selecteert 5 winnaars en enkele eervolle vermeldingen. De winnaars worden op 16 juni getrakteerd op boekenpakketten van De Standaard Uitgeverij en het Poëziecentrum, en met tickets voor het exotische tuinfeest Made In Japan. Elke deelnemer krijgt ook een bundel met de beste gedichten. De bekroonde werken zijn vanaf 16 juni ook te bezichtigen in de tuin van café Saga, samen met Japanse illustraties.

Tour de France met muziekoptredens in Deinze

Op 9 juli 2007 trekt de Tour de France door Deinze. Dat zal in onze stad niet onopgemerkt voorbijgaan. Duizenden fietsers verzamelen op de markt.
Aanleiding voor het stadsbestuur om er een groot podium te plaatsen en er Deinse muziekgroepjes te programmeren.

Voel je je geroepen, mail dan je kandidatuur naar schepen.Demey@deinze.be, en vermeld al de groepsgegevens.
Wil je in de toekomst nog optredens versieren, registreer je dan op deze site en maak je persoonlijke fiche publiek voor muziekminnend Deinze.

Jazz-initiatie

Jazz-initiatie
Cultuurschok wil jongeren de kans geven om kennis te maken met de wondere wereld van de jazz-muziek. Daarom richten we deze zomer (juli 2007) een jazz-initiatie in. Het wordt een vierdaagse gratis workshop onder leiding van jazz-pianist Dominique Vantomme (onder meer lid van het Mahieu-Vantomme kwartet en de begeleidingsband van An Pierlé) en Jan De Neve (Soul Dust).

Prijs
Gratis !!
Als dat niet fantastisch is.

Wie ?
Muzikanten, jonger dan 30 jaar, uit de omgeving Deinze.
Alle instrumenten zijn welkom !!

Info
Na een tweedaagse repetitie in het centrum van Deinze waarbij je een jazz-stuk inoefent samen met andere jonge muzikanten, wordt een demo opgenomen. Deze demo zal verspreid worden op een unieke CD tijdens het stationsfestival Zijspoor (www.zijspoor.be).
 
Praktisch
Inschrijven kan vanaf 5 mei tot en met 15 juni 2007. Er is geen beperking in aantal, dus wie inschrijft, is er bij !!!

Inschrijven
Inschrijven is niet meer mogelijk, laatste dag was 15 juni.

Data : 2, 3, 4 en 5 juli 2007, overdag.


Het MADE – team

MADE staat voor muziek in Deinze

Op een zonovergoten stoep in de Gentstraat startte Cultuurschok zijn muziekproject MADE met een openluchtconcert vrijdagnamiddag 27 april. Het publiek was massaal van de partij en kon de performance van "Attic" en "Penelope´s Box" meer dan smaken. Het is de cultuurvereniging menens met muziek, en daarom wil het enkele vernieuwde podiuminitiatieven uit de grond stampen.
Het MADE-concours is het eerste project dat Cultuurschok daarvoor in petto heeft. Deze wedstrijd staat open voor nieuw talent. De beste inzendingen nemen deel aan de voorrondes om misschien wel kans te maken op een finaleplaats in zaal Vooruit Deinze. Om deel te nemen, moet men een demo inzenden met drie nummers waarvan minimum één eigen song. Wie zich geroepen voelt, kan online inschrijven op www.music-at-deinze.be, tot uiterlijk vrijdag 27 juni 2007.Via de website kunnen muziekgroepen zich aanmelden en opgenomen worden in een publieke database. Music at Deinze wordt aldus een meeting point tussen muziekgroepen en organisatoren, maar eveneens tussen muzikanten, dj´s en groepen onderling.
Ondertussen maken MADE-werkgroepleden Hannes Careel, Jonathan Vanhaelst, Niels Verstyn, Joren Blancquaert, Vincent Dekimpe en Steven Van de putte Deinze warm voor hun muziekwedstrijd met een opvallende affichecampagne waarbij MADE een sterke merknaam moet worden.

MADE-Contest

MADE-Contest
Ofwel voluit Music At Deinze Contest.
De titel alleen al verklaart de betekenis van het project, we willen op zoek gaan naar muziekgroepjes of soloartiesten in en rond Deinze via een muziekconcours of contest. Nieuwe talenten ontdekken, nieuwe ongekende stemmen horen, ...
De contest zal worden aangekondigd met een grote affiche campagne.

Info
Van alle inschrijvingen worden 9 muziekgroepen geselecteerd die doorgaan naar de voorrondes.
Er worden drie voorrondes gehouden tijdens de Deinse feesten in de tuin van cultuurcafe Saga. Per voorronde zullen telkens drie groepen of solo-artiesten de kans krijgen zich te bewijzen.
Per voorronde wordt één groep geselecteerd, door een jury, die door gaat naar de finale. Zo krijgen we een spetterende finale waarin de drie finalisten het beste van zichzelf zullen geven. De finale gaat door in zaal Palace, te Deinze.

Praktisch
Groepen kunnen zich online inschrijven via www.music-at-deinze.be, dit kan tot uiterlijk woendag 27 juni 2007.
Daarna worden 9 groepen geselecteerd die mogen meedingen naar de eindzegen van de contest. 

Prijzen
Voor de winnaar van de finale is er een optreden voorzien op het tweedaagse festival Zijspoor. De groep speelt het voorprogramma van Mo & Grazz !
Zij krijgen € 75 en tevens een cadeaubon van € 100 bij muziekwinkel Piens.

Voor de tweede groep hebben we ook een optreden op Zijspoor. Zij krijgen € 75 en een cadeaubon van € 50 bij muziekwinkel Piens.

De derde muziekgroep krijgt een muzikale cadeaubon van Freeez, ter waarde van € 50.

Data
De voorrondes vinden plaats op 23, 24 en 26 juli 2007 in café De Saga, Markt 82, 9800 Deinze
Telkens om 19u30
De finale vindt plaats op vrijdag 27 juli 2007 in zaal Palace, Markt 32, 9800 Deinze
Om 20u30

Inschrijven
Om deel te nemen moet u :

Made in Japan goes Haiku

Cultuurschok bestaat in 2007 10 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum pakt de vereniging in april uit met enkele wedstrijden, waarmee het zijn platformfunctie ten opzichte van nieuw talent wil waarmaken. De eerste wedstrijd kadert in het Japans project, dat op 7 juli zijn apotheose zal kennen tijdens een wervelend cultureel tuinfeest (Made in Japan). In de aanloop ervan doet Cultuurschop een beroep op het poëtisch gevoel van jong en oud met de inrichting van een haiku-wedstrijd.
Een haiku is een oude Japanse dichtvorm, geschreven in 3 regels, bestaande uit 17 lettergrepen. De regels bestaan uit respectievelijk 5, 7 en 5 lettergrepen. Een haiku drukt op gevatte wijze een intense natuurervaring of menselijk probleem uit. De wedstrijd loopt van 16 april tot en met 21 mei. De bekroonde haiku's worden vanaf 16 juni tentoongesteld in de tuin van cultuurcafé Saga, Markt 82, 9800 Deinze. De winnaars worden verwend met boekenpakketten. Inzendingen kunnen gebeuren via mail: haiku@cultuurschok.be.
Het wedstrijdreglement kan u hier downloaden.

MADE stelt zich voor

Cultuurschok heeft de eer en het genoegen om u uit te nodigen op de voorstelling van het nieuwste Cultuurschok project. MADE moet toonaangevend worden in de regio. De persconferentie zal plaats vinden in de Gentstraat nummer 41, bus 2 en dit op vrijdag 27 april om 16u (voorzien einduur: 18u).
Meer info op www.music-at-deinze.be
Folk Friday

Precies één jaar na Lazy Friday organiseert MADE in samenwerking met Cultuurschok op vrijdag 23 maart Folk Friday. Deze avond staat volledig in het teken van folk muziek en wordt ingevuld door Göze en Chris D. Meer info klik hier.

Zijspoor kondigt zich aan

Zijspoor gaat dit jaar zijn tweede editie tegemoet. Het tweedaagse stationsfestival zal plaatsvinden op 5 en 6 oktober. Opnieuw leent het NMBS-gebouw zich immers uitstekend tot een cultureel treffen in de stad met als thema "Urban Culture". De grote pijlers van het evenement zijn dit maal "urban jazz" en "comedy" aangevuld door "urban-style en cultuurvormen" zoals hip-hop, r & b, dubstep, soul, breakdance, reggaeton, skateboarding, beatbox en graffiti.Het voorlopige programma en alle andere informatie betreft dit festival kan u terugvinden op de website www.zijspoor.be, die vanaf heden regelmatig zal geupdated worden en over enkele weken in een volledig nieuw kleedje wordt gestoken.

MADE
MADE is een nieuwe werkgroep binnen cultuurschok die zich specifiek zal toeleggen op alles wat te maken heeft met muziek. MADE staat voor Music At Deinze en bestaat uit enkele jonge creatieve mensen die via verschillende activiteiten een uitgebreid aanbod van diverse muziekstijlen willen aanbieden in en rond Deinze.

MADE zal naast optredens organiseren ook muziekanten samenbrengen en hen een eerlijke kans geven. Dit onder andere door een muzikaal forum. Vanaf vandaag krijg je op www.music-at-deinze.be een overzicht van welke noten er getokkeld, geblazen, gestreken, gezongen,… worden. Op deze site kan iedereen zijn ideeën kwijt, contacten leggen, zien waar en wanneer jullie favoriete groepen optreden en nog zoveel meer… Dus muziekanten (zowel bands als solomuzikanten) surf als de bliksem naar www.music-at-deinze.be , registreer jullie en maak kans om op één van volgende MADE-evenementen op te treden!

Groeten,
Cultuurschok & MADE
Van Lazy naar Folk Friday

Precies één jaar na Lazy Friday organiseert MADE in samenwerking met Cultuurschok op vrijdag 23 maart Folk Friday. Deze avond staat volledig in het teken van folk muziek en wordt ingevuld door Göze en Chris D. Meer info op www.music-at-deinze.be

>

Muziekquiz 2007

Op zaterdag 14 april 2007 vindt reeds de vierde editie van de Cultuurschok Muziekquiz plaats. Net als vorig jaar bestaat onze quiz uit een 15-tal themarondes en 2 theorierondes waarin alle muziekgenres aan bod komen. Hierin wordt gegoocheld met originaliteit, humor en ontspanning. Meer info vindt u op onze programmapagina.

Cultuurschok stelt voor: MADE

MADE is een nieuwe werkgroep binnen cultuurschok die zich specifiek zal toeleggen op alles wat te maken heeft met muziek. MADE staat voor Music At Deinze en bestaat uit enkele jonge creatieve mensen die via verschillende activiteiten een uitgebreid aanbod van diverse muziekstijlen willen aanbieden in en rond Deinze.
MADE zal naast optredens organiseren ook muziekanten samenbrengen en hen een eerlijke kans geven. Dit onder andere door een muzikaal forum. Vanaf vandaag krijg je op www.music-at-deinze.be een overzicht van welke noten er getokkeld, geblazen, gestreken en gezongen worden. Op deze site kan iedereen zijn ideeën kwijt, contacten leggen, zien waar en wanneer jullie favoriete groepen optreden en nog zoveel meer. Dus muziekanten (zowel bands als solomuzikanten) surf als de bliksem naar onze webstek, registreer jullie en maak kans om op één van volgende MADE-evenementen op te treden. Een eerste MADE-evenement zal plaats vinden op 23 maart 2007.
Vier de eerste nacht van 2007 in stijl...
Ook dit jaar brengt vzw Cultuurschok zijn tweejaarlijkse oudejaarsproject. Dit jaar krijgt de oudejaarseditie de naam "Delhaize Deluxe": Een party-in-style concept dat plaatsvindt in de grootste supermarkt van Vlaanderen in zijn genre. Dit keer wordt niet enkel de ondergrondse parking opengesteld voor de fuifgangers, ook een deel op het gelijkvloers wordt omgetoverd tot een trendy loungeroom met champagnebar.

Meer info vind je in ons programma
Comedy Night opnieuw succces
Op zaterdag 7 oktober werd voor de vierde maal een Comedy Night georganiseerd. Het drie uur durende spektakel werd geopend met Toverspel, de drie huiskomieken van Cultuurschok die een cabareteske voordracht over de pikante details van het liefdesspel brachten.
Sven Eeckman wist het publiek warm te maken met zijn eigenaardige kijk op alledaagse dingen. Ook de pijnlijkheden uit de jeugd van Tim Foncke konden door het publiek wel gesmaakt worden. Klap op de vuurpijl was het optreden van TV-komiek Bert Gabriels, bekend van ondere andere de Bovenste Plank,In de ban van Urbanus en Comedy Casino.
Een waardige opvolger van Alex Agnew, die het publiek meer dan alleen maar kon overtuigen van de merkwaardige kantjes van zijn depressieve leven...
Foto's van deze succesvolle avond volgen later.
Foto's debat Deinze 2012 online !
Op dinsdagmorgen 26 september nam Cultuurschok het initiatief om voor de laatstejaars van de middelbare scholen een politiek debat te organiseren. Elke politieke partij zorde voor een afvaardiging in het debat. Voor CD&V as dit Jan Vermeulen, Tom Van Nieuwenhuyse verdedigde de kleuren van de VLD, Samen voor Deinze was vertegenwoordigd door Freija Dhondt, GroenRood door Dirk Stroobandt en Vlaams Belang door Luc Goeminne. Moderatoren waren John De Vlieger (Het Nieuwsblad) en Gaetan Regniers (Het Laatste Nieuws).
Wegens de grote belangstelling werd het debat opgesplitst in 2 delen, met telkens ongeveer 180 leerlingen. Na een inleiding over de Deinse politiek en een opwarmingsronde waarbij de kandidaten hun programma voor de jeugd uit de doeken doen, kregen ze het vuur aan de schenen gelegd over onderwerpen als jeugd en infrastructuur voor jongeren en jongeren en criminaliteit. Na afloop konden de leerlingen zelf al even hun stem uitbrengen.

Neem een kijkje in de fotorubriek
Foto's Lazy Friday online !
Herbeleef Lazy Friday in de fotorubriek
Muziekquiz bijna volzet !
Op zaterdag 8 april 2006 organiseert Cultuurschok zijn jaarlijkse muziekquiz in de speelzaal van het Shzmi (St. Hendrikscollege Deinze).
Op deze ontspannende avond laten de quizmasters een 15tal muziekrondes op u los. Op het menu staan zowat alle muziekgenres, originele invalshoeken, lachwekkende weetjes die soms koud of warm worden geserveerd.
Tussendoor praat Hein De Caluwe (radio2) alles vlotjes aan elkaar.
Let wel... de quiz is samengesteld voor iedereen!!
Dat ons recept wordt gesmaakt is duidelijk, want bijna alle tafeltjes zijn ingenomen.

Wil je mee te doen? Of collega's, vrienden of familie uitdagen?
Schrijf je heel snel in via info@cultuurschok.be!
Komende activiteiten...
De komende weken en maanden beloven weer tal van activiteiten. Deze vrijdag steken we nog ons licht op in gent met een unieke stadswandeling onder begeleiding van de verantwoordelijke voor het gentse lichtplan.
De overige activiteiten vind je onder -programma-. Tot dan!
Rockschok - Foto's online! and the winner is...
De winnaar werd met duidelijke meerderheid Trop Tard!
luister hier nog eens naar de demo's van de 5 finalisten.br> Herbeleef de optredens via foto's. Binnenkort komen ook enkele filmpjes van tijdens de optredens online! Lees ook de review op musiczine !
Rockschok
Het inschrijven voor rockschok wordt afgesloten. 44 groepen schreven zich reeds in!
De jury zal alle inzendingen beoordelen en de 5 uitverkorenen worden uitgenodigd om op de finale op 3 december in JC Brieljant te spelen.
Rockschok:Mailbox slikt het niet meer
Wegens het geconcentreerde en hoge aantal inzendingen kunnen er tijdelijk problemen zijn met het verwerken van de binnenkomende emails. De mailbox worden echter elke avond opnieuw geledigd: blijven proberen dus!
Zijspoor: U was weer fantastisch
Ondanks vakbondsstakingen was u toch massaal aanwezig in een door ons tot culturele tempel omgetoverd stationsgebouw! Weldra kan u hier de foto's bekijken.
RockSchok
5 Jaar na Kaboom! organiseert Cultuurschok opnieuw een muziek concours. Iedereen die zelf muziek maakt, in welk genre dan ook, komt in aanmerking.
De preselecties gebeuren door het insturen van een demo. De finale gaat door op 3 december in jeugdhuis Brieljant. Verdere details en het volledige reglement zijn te vinden onder -Programma-.
Let there be Music!
Website Zijspoor online -UPDATE-
De eerste pagina van de projectwebsite Zijspoor is online! Hier zal je de komende maanden op de hoogte gehouden worden van het Jazz-Comedy festival dat Cultuurschok op 7 en 8 oktober naar Deinze brengt.
De site is nu volledig operationeel!
C-Things: Grensgevallen
Naar aanleiding van Ontspoord!, het Cultuurschok comedy festival begin oktober, organiseren we een uitstapje naar het 123 Comedy festival, dat van 16 tot en met 24 juli plaats vindt in De Mineral, Gent.
Op 18 juli gaan we kijken naar Grensgevallen, een voorstelling die het midden houdt tussen een commercial presentation, een portie turista en een diavoorstelling van de KVAV.
Grensverleggende humor gebracht door drie ras-comedians: Wim Coenen, Seppe Toremans en Trui De Maré.
meer info bij programma
Foto's Brazilian Night online: U was weer fantastisch!
De eerste lading foto's van de Braziliaanse avond zijn online!
De recepten van de tapas vind je hier: recepten
Foto's Brazilian Art online
De foto's van de Braziliaanse kunst vernissage zijn te vinden onder -foto's-
Cultuurschok luidt Braziliaanse zomer in.
Cultuurschok brengt dit jaar Brazilië naar Deinze. Café Saga wordt hiervoor het decor van een Braziliaans-Belgische expositie met kunstwerken van o.a. Alex Kindt, Inez Da Silva en Donato. De vernissage van deze tentoonstelling die onder andere ook nog aangevuld wordt met werken van de eurokartoenale Kruishoutem en een optreden vanTuur Florizoone ( Manu Chao) vindt plaats om 18 juni.
Op 25 juni brengen we de Braziliaanse fiesta naar Deinze met capoeira optredens, de Brazill Express band en Salsambo in de tuin van Café Saga. Dit samen met de Braziliaanse danseressen, coctails en tapas zorgt zeker voor een schitterend feest!
Cultuurschok wint Cultuurprijs Deinze
Quote van op de site van stad Deinze: De Cultuurprijs voor een vereniging gaat deze keer naar de vzw Cultuurschok die zich tot doel stelt jeugdcultuur te stimuleren, waarbij vaak wordt samengewerkt met andere culturele verenigingen. Zij wil vooral jongeren, maar ook andere leeftijdsgroepen, laten participeren aan het cultuurleven van Deinze door een originele aanpak en een steeds wisselende keuze van activiteiten. Vzw Cultuurschok zorgt daarmee voor een belangrijke verrijking van het cultureel aanbod in Deinze. Aan iedereen die hieraan meegedragen heeft als medewerker of als deelnemer van onze activiteiten, een dikke proficiat!
Cultuurschok muziekquiz 2005
Net als vorig jaar een quiz met een 15-tal themarondes en 2 theorierondes waarin alle muziekgenres aan bod komen. Hierin wordt gegoocheld met originaliteit, humor en ontspanning. Teams bestaan uit max. 4 personen en betalen 2.5 euro per persoon. 50 % korting voor scholieren. Waar ? speelzaal van Shzmi (Sint-Hendrikscollege; Guido Gezellelaan 105, 9800 Deinze) inschrijven via info@cultuurschok.be of 0474/39.38.52. We starten om 20u stipt en de deuren openen om 19u15. Parkeren kan in de Guido Gezellelaan of op de parking van het college.
Oya Lele Kinderparty
Op zaterdag 5 maart organiseert vzw Cultuurschok voor de derde keer een spetterend kinderfeest. Vanaf 13u30 brengen wij een namiddagvullend programma waarin theater en knutselen centraal staan. Om 14u00 start de "Trekt-op-vanalles-show" van Brik-a-Brak kinderanimatie. De kinderen maken actief deel uit van de show. Nadien worden er verschillende workshops georganiseerd zoals knutselen, schminken, gezelschapsspelen ... Alles verloopt onder een professionele begeleiding.
Come As You Are
Voor de overgang van oud naar nieuw duiken we dit jaar opnieuw ondergronds samen met dj's T.!.M en San, Olivier T'sjoen en Ramses. In een gezellige zithoek kan je eventjes uitblazen van het dansen en genieten van Core's decoratie in de parking van Delhaize. De voorverkoop is nu gestart, kaarten kan je kopen in Freeez en Delhaize voor 12.5 euro, welkomstcocktail inbegrepen. Er zijn slechts 500 kaarten , dus wees er snel bij!
Kooksessie
Op 25 september 2004 organiseert vzw Cultuurschok voor de tweede maal dit jaar een alternatieve kookcursus. In het voorjaar konden jullie al kennis maken met de Columbiaanse en Mexicaanse keuken, deze keer zijn Noordelijk en Zuidelijk Afrika aan de beurt. Maresa Le Roux bereidt een Zuid-Afrikaans gerecht, Zeneb Bensafia onthult de geheimen van de Algerijnse kookcultuur. De les vindt plaats tussen 9.30u en 13.00u in de keuken van het Sint-Vincentius in de Neerleie.
Met vakantie...
Na een fantastische spaanse avond nemen we eventjes rust. Na de zomer komen we terug met een gevarieerd programma (oa. een kooksessie, comedy night, film quiz en c-things). Leuke vakantie!
NOCHE QUICHOTANA 26 JUNI (AVOND)
Vzw Cultuurschok en Cafe Saga (Markt, Deinze) organiseren op zaterdag 26 juni de spaanse avond " Noche Quichotana". Vanaf 20.00u kan je in Cafe Saga terecht voor een zwoel festival waar je de hele avond en nacht kan proeven van Spaanse film, gastronomie, muziek en dans. We bieden je doorlopend in deze "Spaanse stad" een sfeervolle mix van live performances, een flamecoband en een dj die latino vibes brengt. Terwijl het feest losbarst kan je nog proeven van paella, tapas, beers, coctails, wine. Voor deze unieke party betaal je 8 euro (verwelkomingscoctail incl.) Kaarten enkel in voorverkoop te verkrijgen bij Cafe Saga en Freez (vanaf 25 mei).
NOCHE QUICHOTANA 26 JUNI (DAG)
Vzw Cultuurschok en Cafe Saga (Markt, Deinze) organiseren op zaterdag 26 juni de spaanse dag en avond " Noche Quichotana". De spaanse dag start om 10.30u met een filmbrunch rond het werk van de Spaanse regisseur en Oscar-winnaar Pedro Almodovar. Voor 25 euro krijg je de film "Hable con ella" te zien, ingeleid door Knack-journalist Jo Smets, krijg je de fijnste Spaanse culinaire specialiteiten, een glas Spaanse champagne Cava, een zuiderse digestief en een causerie van Carine De Volder over de Moorse invloeden in de Spaanse cultuur. Wees er snel bij ! Er zijn slechts 40 plaatsen. Reservatie verplicht. s Avonds kan je dan terecht voor de noche quichotana (zie volgend berichtje).
website online
Bye bye under construction! Vanaf heden een spliksplinter nieuwe site met oa alle foto's van onze voorbije activiteiten van 2004 en massa's info over onze toekomstige activiteiten. Have a look!

Lees alle nieuwsberichten in het archief.
kleurband
Met dank aan: